noiembrie 07, 2022

vitamine

 

  • Vitamina D - de multe ori asociată cu densitatea osoasă şi forţa musculară, vitamina D este de asemenea strâns legată de nivelele de testosteron la bărbaţi. Suplimentarea cu vitamina D crește semnificativ nivelurile de testosteron liber din organism. Organismul produce cantități mari de vitamină D atunci când pielea este direct expusă la soare, fiind uneori denumită ca „vitamina soarelui”. Peştele gras precum somonul, tonul sau macroul conţin multă vitamina D.
  • Magneziu -acest mineral împiedică proteinele să se lege de testosteron. Rezultatul? O cantitate mai mare de hormoni masculini în sângele tău. Spanacul conţine foarte mult magneziu. Migdalele, caju sau alunele sunt surse bune, de asemenea.
  • Zinc - este absolut esențial pentru stimularea nivelelor de testosteron din corpul tău. Deficitul de zinc este asociat cu nivele mai mici de testosteron din corp. Alimente cum ar fi fasolea, nucile, crabii, homarul, carnea de vită și cerealele integrale sunt foarte bogate în zinc. Fructele de mare conţin de aproape de cinci ori mai mult decât doza zilnică recomandată de zinc.
  • Potasiu – se găsește în banane, sfeclă roșie sau spanac.
  • Macca - este o plantă rădăcinoasă, înrudită cu ridichia, varza și broccoli, care datorită uimitoarelor și unicelor proprietăți pe care le deține, este considerată un superaliment. Este cultivată în special în munții înalți din America de Sud, cu precădere în Peru, și este cel mai puternic afrodisiac natural, fiind cunoscută și sub denumirea de ginseng peruvian. Pentru că stimulează glanda pituitară și acționază ca un tonic general pentru organism, pudra de maca este capabilă să echilibreze nivelul hormonal.
  • Ashwagandha (Withania somnifera) este un adaptogen, fiind recunoscut ca neuroprotector, calmant pentru sistemul nervos și reglator hormonal. Folosită de peste 5 000 de ani în medicina Ayurveda, Ashwagandha susține organismul în situații de stres, oboseală și anxietate.
  • Spirulina (Arthrospira Platensis) - este o algă unicelulară, de culoare verde-albăstruie, soră cu chlorella. Are formă spiralată, dimensiune nu mai mare de câţiva microni, creşte atât în apele dulci cât şi în cele sărate şi se numără printre cele mai investigate plante ale planetei. Spirulina reglează producţia de insulină, hormoni tiroidieni, corticosteroizi şi este de real ajutor în tratarea impotenţei şi frigidităţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu