noiembrie 23, 2022

Închinaciunile si mataniile

 Închinaciunile si mataniile însotite de contractarea diafragmei cu dilatarea ei, la aplecare expirand si la ridicare inspirând, sunt foarte importante. Rugati-va ca în inima sa se regrupeze toate energiile corpului si sa se purifice prin harul Sfântului Duh.

Ca femeie trebuie sa ai organe yin în afara si yang înauntru. Se recomanda femeilor o alimentatie yang mai mult spre neutru, pentru a avea yin în afara, adica verdeturi nefierte, grâu mai putin încoltit sau pâine (preferabila pâinea fara coacere), fara carne multa, condimente si dulciuri ce dau aciditate yin în interiorul organelor. Sa se foloseasca alimente de culoare verde si galbena si mai putin rosii. Rosul este energie acida de scurgere care slabeste organele. Sa se foloseasca lactate, dar nu multa brânza si unt.

Dulciuri din fructe, nu rafinate. Multa carne, oua, dulciuri si grasimi, brânzeturile tari schimba raportul yin-yang pâna la masculinizare, pâna la hipersexualizare. Alimentatia femeii trebuie sa fie solara (energiile feminine sunt energii lunare, ce se hranesc din energii solare); zarzavaturi, seminte de suprafata, fructe si mai putin alimente de întuneric. Barbatul este în sensul celalalt (energiile sase sunt solare). Copiii sa fie hraniti cu alimente neutre, adica în primul rând nefierte si vii, apoi cu alimente yang ce au energii de depunere, nu de consum – acide. În bolile grave, trebuie evitate lactatele, care hranesc exteriorul organelor, dar nu si interiorul.

Aceasta deoarece alimentele de origine animala sunt explozive, nu de depunere în organe, ci de iesire si consum. În bolile grave, sa se foloseasca vegetale în cele 3 culori echilibrate: galben, verde si rosu (verdele hraneste interiorul organelor, galbenul si rosul organelor), pentru ca organele sa-si ia fiecare ce-i trebuie mai mult. Se insista pe alimentele neutre, indiferent de culoare, nefierte si mai ales seminte.

Peste 50% sa fie cereale, în special grâu, o parte uleioase si alta parte seminte uleioase. Lactatele si alte derivate sa fie anexe, în cantitati mici. Ceaiurile sa fie nefierte, prin macerare în apa rece. Sa nu se bea niciodata multa apa (1/4 pahar). În loc de ulei, sa se zdrobeascanuca sau seminte de dovleac.

Pâinea sa se consume necoapta. Se poate mânca si putin miez de pâine, dar fara coaja (are multe saruri anorganice toxice). Sa se manânce putin si des, cu alimente separate, nu cu multe amestecuri. Daca se respecta hrana vie, postul total nu trebuie sa fie prea lung. În post, sa se faca clisme. Dupa post se admit lactate nefierte, dar se evita carnea, pestele si ouale.

Sa nu se neglijeze terapia harica prin slujbe bisericesti, apa si ulei sfintite, Sfânta împartasanie. Harul divin este o energie reala. Se elimina ura, dusmania si toate pacatele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu