noiembrie 28, 2022

Remediile se iau cu minimum 30 minute inainte sau o ora dupa masa, nu se ating cu mana si se tin sub limba pana se dizolva. Nu folositi menta in pasta de dinti, guma de mestecat, ceai, ciocolata, bomboane contra tusei, etc.

 Remediile se iau cu minimum 30 minute inainte sau o ora dupa masa, nu se ating cu mana si se tin sub limba pana se dizolva. Nu folositi menta in pasta de dinti, guma de mestecat, ceai, ciocolata, bomboane contra tusei, etc.

  • Iris versicolor: cefalee si migrene periodice (de exemplu in fiecare duminica), care incep cu tulburari de vedere si sunt insotite de varsaturi care fac durerea mai puternica precum si de eliminarea unor mari cantitati de urina. Durere care apare in momentul de relaxare de dupa un efort intelectual, precedata de somnolenta. Agravare la odihna, aer rece, tulburari gastrice sau biliare si ameliorare in aer liber si miscare lenta.
  • Sanguinaria: durerea incepe in ceafa si se extinde prin crestetul capului pana deasupra ochiului drept. Este o cefalee periodica ce apare la 7 zile insa spre deosebire de Iris este ameliorata dupa varsatura. Durerea incepe dimineata, creste in intensitate la amiaza si scade spre seara. Agravare la zgomote, mirosuri, lumina, miscare si ameliorare dupa somn, stat culcat in intuneric si eliminarea gazelor gastrice sau intestinale.
  • Lac defloratum: dureri de cap care apar dupa cateva zile de constipatie la bolnavii care sufera de aceasta. Durerea incepe in frunte si se extinde treptat spre regiunea occipitala, invers fata de Sanguinaria.
  • Lycopodium: migrene in regiunea supra-orbitala dreapta ce pot fi insotite de hemianopsie verticala dreapta (bolnavul vede doar partea stanga a obiectelor la care se uita). Durerea apare daca pacientul ia masa mai tarziu decat de obicei si la cei care prezinta distensie abdominala, arsuri, o tendinta pentru insuficienta hepatica sau renala si guta. Pacientul prezinta o agravare generala intre 4 si 8 p.m. si la caldura, desi sunt sensibili la frig. Ameliorare la aer rece.
  • Spigelia: durere de cap in regiunea frontala, mai frecvent in stanga, cu ameliorare temporara la spalare cu apa rece dar agravare ulterioara. Durere in si in jurul ochilor cu iradiere in orbite.
  • Glonoin: cefalee dupa expunere la soare sau caldura excesiva care creste si descreste in intensitate odata cu soarele. Durere pulsatila mai pronuntata decat cea de Belladonna, in tample, cu roseata fetei si a ochilor, insotita de senzatia ca o sa explodeze capul. Agravare la miscare (a capului), alcool, purtarea unei palarii, de la rasaritul pana la apusul soarelui. Ameliorare stand culcat cu capul ridicat mai sus, aplicatii reci, apusul soarelui.
  • Sepia: Dureri in frunte, occiput sau partea stanga a capului care apare la o femeie bruneta, trista, cu probleme hepatice, multiple ptoze viscerale si congestie pelvina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu