noiembrie 03, 2022

Homeopatia nu este pentru fiecare…

 

Homeopatia nu este pentru fiecare…

Homeopatia nu este pentru fiecare, dar fiecare din noi ar putea beneficia de efectele curative a remediului homeopat. Te întreb cum ar veni asta, sau e doar un joc de cuvinte?

Sănătatea este cel mai de preț dar cu care ne naștem. Să menții un organism în plină sănătate, la prima vedere nu-i atât de greu: o alimentație sănătoasă – ar fi una din veriga succesului, un regim echilibrat de muncă și odihnă – contribuie mult pentru un corp și o minte sănptoasă, iar evitarea stresului ar completa această triadă. Dacă primele două depind foarte mult de alegerea conștientă a fiecăruia, atunci cea din urmă nu este dependentă de noi. Felul cum facem față unui stres depinde de natura organismului. De multe ori homeopatia ne vine ca o soluție pentru efectele nocive ale stresului. Urmând un tratament homeopat de parcă s-ar schimba ceva în structura persoanei, și stresul chiar de rămâne același, deja e primit și privit altfel, iar în cazul că factorul stresant deja a fost consumat, remediu va readuce un echilibru emoțional. Homeopatia ne ofera un tratament ce acționează pe nivel fizic, mental și emoțional.

 De multe ori o persoană se adresează pentru un tratament homeopat pentru o afecțiune X, iar după ce a urmat tratamentul homeopat să constate că a beneficiat mai mult decât problema principală pentru care s-a adresat. Homeopatia, fiind o medicină holistică, vede pacientul ca o totalitate, ca un tot întreg, și nu poate trata stomacul, iar cefaleea s-o lase fără a fi vizată și să ignorăm suferința emoțională. Pentru a prescrie un remediu, medicul homeopat va fi interesat de pacient ca personalitate, cum reacționează la anumiți factori, ce preferințe alimentare are și care produse îl agravează sau nu-i plac, care e reacția sa față de anumiți factori externi, ce stres l-a remarcat și care a fost reacția sa. De multe ori vedeam nedumerire în ochii pacienților când puneam astfel de întrebări, nu din curiozitate, nu pentru a judeca persoana dată, ci pentru ai afla tipul său de idiosincrazie, astfel alegând remediul corect. De multe ori am avut cazuri “dificil în lucru”, când venea în cabinet unul din părinți anunțăndu-mă, de exemplu: – Copilul meu tușește, tratează-l! Respectiv, pentru a putea veni cu o prescriere, au urmat o multitudine de întrebări: De când copilul e bolnav? Cu ce legați declanșarea tusei? Care e caracterul tusei? Care e perioada de agravare și ce-l ușurează? Fără un răspuns la aceste întrebări eram în ceață. Rubrica tuse din Repertorium homeopat conține 427 de remedii. Care este remediul potrivit? Dacă nu se cunosc particularitățile individuale a cazului, nu am cum să vin cu o recomandare. Deoarece o tuse umedă va fi tratată de un grup diferit de remedii decât o tuse uscată, respectiv o tuse nocturnă va fi calmată de remedii ce au agravare noaptea. Un tratament homeopat nu presupune doar cunoașterea diagnosticului, ci cunoașterea persoanei, și suferinței lui, prin ce se deosebește suferința lui de a altei persoane, ce-l face individual. Nu vă fie frică să recunoașteți suferința, medicul homeopat nu judecă pacientul, însă este necesar să înțeleagă suferință lui și s-o recunoască în tabloul unui remediu homeopat.

Un tratament homeopat va necesita multă răbdare, ne îmbolnăvim ani la rând, dar vrem să fim tratați imediat. Homeopatia este terapia ce respectă legile Universului, iar vindecarea are ritmul său, cineva se vindecă mai rapid, iar altcineva mai lent. Trebuie doar sa fim buni observatori și să înțelegem mecanismul de vindecare a organismului și să nu-l grăbim. Nu poate un automobil să meargă cu viteza avionului. Am avut cazuri când vindecarea era nu atât de rapidă cum își dorea pacientul, și persoana abandona la un moment dat tratamentul homeopat, însă revenea la consultație după ceva timp recunoscând efectele benefice aduse de remediu, ca mai apoi să fie adept al homeopatiei pentru mult timp. Homeopatia nu este pentru fiecare, însă ea este pentru oricine care îi pătrunde în esență. Homeopatia este mai greu să o înțelegi, dar dacă îți reușește e pentru totdeauna.

Homeopatia este un sistem terapeutic fără limite de vârstă, fiind aplicată de la nou-născuți, copii, femei însărcinate, la bătrâni, însă homeopatia nu este pentru fiecare. Trebuie să înțelegem acest sistem terapeutic, să-i oferim timp de acțiune remediului, să ne înarmăm cu răbdare și să recunoaștem schimbarea adusă de remediu, chiar dacă ea e minimă. Odată ce sunt primele semne pozitive într-un tratament homeopat, să fim respectuoși față de organismul nostru în calea sa spre vindecare și să-i oferim timpul necesar. Dacă te decizi să urmezi un tratament homeopat, în procesul tratamentului va fi necesară o comunicare bazată pe încredere față de medicul tău homeopat, lasă-te pe mîinele unui profesionist bun cu experiență. Homeopatia ne poate oferi cu mult mai mult decât vindecarea fizică, ea ne poate readuce echilibru și liniștea sufletească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu