1. Ceaiul de salvie
Se folosește o linguriță de salvie la 500 ml de apă (purificată sau fiartă). Pentru băut, se pune apa pe foc, iar când începe să fiarbă se adaugă planta și se mai lasă la foc mic 3 minute, după care se toarnă în cană. Pentru gargară, salvia trebuie lăsată la infuzat 10 minute. În ceaiul pentru băut nu trebuie să se mai regăsească uleiurile esențiale pe care planta le degajă în momentul infuzării și care sunt foarte benefice în gargară. În momentul fierberii, aceste uleiuri sunt eliminate prin evaporare, dar este eliberată o enzimă activă care ajută buna funcționare a glandelor și e importantă pentru măduva spinării și discuri.
Ceaiul de salvie este considerat de Breuss cel mai important dintre toate ceaiurile care completează tratamentul cancerului și mai mult decât atât, ar trebui băut toată viața pentru o stare de sănătate bună
2. Ceaiul pentru rinichi
Breuss recomandă o combinație de cinci plante pentru prepararea acestui ceai:
- 15 g coada calului
- 10 g urzică
- 8 g troscot
- 6 g sunătoare
La fel ca la ceaiul de salvie, apa trebuie să fie purificată sau filtrată. Ceaiul se prepară în două etape astfel: se pune mai întâi o priză de plante într-o cană cu apă fiartă, se lasă 10 minute la infuzat, apoi se strecoară și se pune deoparte. Apoi, în 500 ml apă fiartă se pun plantele rămase în sită și se fierbe totul la foc mic, 10 minute. Se filtrează și se amestecă cu primul ceai. Se folosește acest mod de preparare, căci există 5 substanțe în acest ceai ce pot fi distruse dacă sunt supuse fierberii. A șasea substanță, acidul silicic, se obține însă numai prin fierbere, timp de 10 minute. Breuss recomandă ca acest ceai să fie băut timp de 3 săptămâni astfel: o jumătate de cană cu ceai rece dimineața, înainte de masă, înainte de prânz și seara, înainte de culcare. După ce trece perioada recomandată, se face o pauză de 2-3 săptămâni, după care cura se poate relua. Pe tot parcursul ei nu se consumă supă cu carne de porc sau vită.
Breuss consideră această combinație de plante benefică pentru orice afecțiune, atunci când este folosit în cure de 3 săptămîni, mai ales pentru inflamații și înainte de operații. Preventiv, cura cu ceai pentru rinichi poate fi făcută de 3-4 ori pe ani, fără a se depăși intervalul recomandat.
3. Ceaiul de năprasnic (Geranium robertianum)
Se pune la fiert o cană cu apă. Când începe să fiarbă, se stinge focul, se adaugă o priză de plantă și se lasă 10 minute. Se strecoară și se bea zilnic o cană de ceai rece. Este de ajutor în tratamentul tuturor tipurilor de cancer, în special după tratamentul cu radiații.
Planul tratamentului lui Breuss
Dimineața – o jumătate de cană ce ceai rece pentru rinichi, băut încet, cu înghițituri mici.
După o oră – 1-2 căni de ceai călduț de salvie, îmbogățit cu sunătoare și roiniță pentru aromă. Nu se adaugă zahăr.
După încă o oră – o înghițitură din sucul de legume al lui Breuss (sfeclă, morcovi, țelină, cartofi, ridiche chinezească). Se amestecă bine cu saliva și se înghite încet. După 15-30 de minute se mai ia o înghițitură de suc. Dimineața, ar putea fi nevoie de 10-15 înghițituri de suc. Breuss atrage atenția că sucul se bea doar dacă pacinetul simte nevoia, în funcție de senzația de foame. Între înghițiturile de suc de legume se poate bea ceai rece de salvie.
Prânz – 65 ml (aproximativ o jumătate de cană) de ceai pentru rinichi (combinația lui Breuss).
Seara – 65 ml de ceai pentru rinichi, înainte de culcare.
Breuss atrage atenția că ”în timpul Tratamentului Total al Cancerului şi al tratamentului pe jumătate de perioadă (21 de zile), sucul de legume, preparat conform instrucţiunilor mele, trebuie să fie luat cu înghiţituri mici şi trebuie să fie foarte bine amestecat cu salivă. Nu trebuie să luaţi niciodată doar sucul, ci întotdeauna în combinaţie cu ceaiurile de plante recomandate. Înghiţind cantităţi mici de suc şi ceai, bine amestecat cu salivă, nu veţi solicita suplimentar sistemul digestiv. De obicei, nu este necesar să rămâneţi în pat în timpul tratamentului meu. De fapt este mai bine să urmăriţi să vă menţineţi ocupat, pentru a vă distrage atenţia de la mâncare şi boală.”
Cele mai bune ceaiuri de tratament pentru forme de cancer diferite
Atunci cînd cancerul este localizat într-o anumită zonă sau la un anumit organ, Breuss recomandă ca tratamentul său să fie completat și cu alte ceaiuri:
- tumoră la creier – 1-2 căni pe zi de ceai rece de roiniță (Melissa oficinallis), luat cu înghițituri mici. Într-o cană de apă abia fiartă se pune o priză de plantă și se lasă 10 minute la infuzat.
- cancer la ochi – simptomele se pot ameliora dacă tratamentul naturist e completat de o cană de ceai rece de silur (Euphrasia stricta).
- cancer la sân, ovare sau uter – o cană de ceai rece de creţişoară şi flori de urzică albă moartă (Lamium album), pe zi, cu înghiţituri mici.
- cancer la glandele gâtului, limbă, buze și laringe – ceai de pătrunjel de câmp ca în cazurile de difterie. Se fierbe o linguriță de rădăcină de plantă în 250 ml de apă, timp de 3 minute. După cele 42 de zile de tratament, se face gargară cu o lingură de ceai astfel: prima dată se clătește și se scuipă, a doua oară la fel, iar a treia oară se înghite ceaiul. Se repetă de mai multe ori pe zi.
- cancer la piele – când zona afectată e mai mică de 1 cm se va tampona de câteva ori pe zi cu sevă galbenă de rostopască proaspăt tăiată. Aceasta se poate înlocui cu biter suedez. În cazul în care zona e mai mare, trebuie tamponat doar în jurul marginilor și pe pielea sănătoasă din jur. Pe timp de iarnă se aplică tot pe margini infuzie călduță de ceai de rostopască, realizată în 10 minute dintr-o priză de plantă la o cană de apă fiartă.
- cancer la oase, plămâni sau tuberculoză – Breuss recomandă o ”combinaţie de ceai de pătlagină îngustă, lichen de piatră, rotunjoară şi flori de lumânărică, în părţi egale”. Se lasă amestecul la infuzat 10 minute. Nu există restricții pentru consumarea acestui ceai. Această combinație e eficientă pentru orice tip de cancer și previne deficiențele de calciu din timpul curei cu suc. La tuberculoză, se completează cu o linguriţă de seminţe de pătlagină luată cu apă sau ceai, o dată pe zi.
- cancer la ficat – două căni de ceai rece de coji de cartofi, o dată pe zi. Pune o mână de coji crude de cartofi într-o oală în care ai pus 2 căni de apă și fierbe-le 2-4 minute. De ajutor sunt și compresele cu frunze de varză, însoțite de masajul pielii cu ulei de măsline sau de sunătoare diluat în ulei de măsline.
- cancer la stomac – o cană de ceai rece de pelin, realizat prin infuzie dintr-o priză de plantă la o cană de apă, numai 3 secunde. ”Dacă aveţi şi un stomac iritabil, beţi o cană de ceai de valeriană şi ceai de pelin. Instrucţiuni: fierbeţi 3 minute o lingură de rădăcină de valeriană într-o cană de apă (filtrată sau purificată). Puneţi o priză mică de pelin într-un filtru deasupra unei căni şi turnaţi ceaiul de valeriană, timp de doar 3 secunde.”
- cancer la splină și pancreas – trebuie băut cel puțin un litru pe zi de ceai de salvie, cald sau rece. Breuss mai recomandă și aplicarea unei comprese calde cu flori de fân, coada calului sau paie de ovăz. Florile de fân trebuie infuzate, însă coada calului și paiele de ovăz trebuie fierte 10 minute la foc mic.
Toate ceaiurile prezentate mai sus vor completa planul de tratament sugerat de Breuss. Majoritatea se prepară dintr-o priză de plantă la o cană de apă fiartă, încă fierbinte, lăsată la infuzat 10 minute. Unele se folosec reci, altele călduțe. Dacă ați hotârât să încercați tratamentul recomandat de Breuss, urmăriți să cereți și părerea unui medic homeopat sau a unui specialist în tratamente naturiste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu