noiembrie 29, 2022

Părintele Gheorghe Calciu spune că rugăciunea de dimineață poate dura câteva minute, dar unii spun că nu au timp să se roage:

 

Viața noastră pământească este foarte nesigură și ne primejduim la tot pasul. Fără ajutorul lui Dumnezeu n-am putea face nimic.

Noi însă rareori conștientizăm că viața noastră este păzită și orânduită de mâna cea iubitoare a lui Dumnezeu.

Dacă am ști lucru acesta, ne-am dat seama cât de importantă este rugăciunea pentru noi și pentru cei din jurul nostru. Plecăm dimineața de acasă fără să știm dacă o să ne mai întoarcem.

Astăzi mai mult ca oricând s-au înmulțit accidentele și primejdiile, încât nimeni nu mai poate fi sigur pentru viața lui.

Omul de azi are un program foarte încărcat. Se scoală de dimineață, mănâncă ceva pe fugă și apoi se grăbește la serviciu. Nu își găsește timpul și starea de spirit necesară ca să se roage.

Prin rugăciune atragem ocrotirea îngerului păzitor și el ne luminează mintea și ne îndrumă spre tot lucrul bun, ferindu-ne de ispite. În rugăciunea de dimineață Îi cerem lui Dumnezeu „să ne apere în ziua aceea de ispite, de mânie, de accidente, pentru că astăzi ești, și mâine poți fi mort”.

Părintele Gheorghe Calciu spune că rugăciunea de dimineață poate dura câteva minute, dar unii spun că nu au timp să se roage:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu