noiembrie 28, 2022

Arnica montana: vânătăi și contuzii

 

  1. Arnica montana: vânătăi și contuzii

Un remediu esențial în trusele de prim ajutor, Arnica și-a câștigat faima ca fiind unul dintre cele mai eficiente remedii în traumatisme, pentru contuzii, vânătăi și dureri. Cea mai răspândită formă a plantei, Arnica montana, s-a dovedit că ușurează înțepătura mușcăturilor de insecte, calmează rigiditatea care ajunge adesea din perioadele lungi de conducere și ameliorează durerea mușchilor după un antrenament dur. Pe lângă clasicele globule, Arnica există și sub formă de gel.

  1. Allium cepa: alergii și răceală obișnuită

Derivat din ceapă, allium cepa „acoperă mai multe simptome ale răcelii comune decât orice alt remediu”, raportează Centrul Național pentru Homeopatie. La fel ca experiențele noastre cu tăierea unei cepe, allium cepa induce ochi apoși, mâncărime și arsuri la nivelul gurii și gâtului. De asemenea, este utilizat pentru alergii și rinite.

  1. Chamomilla: colici, dinți și iritabilitate în copilărie

Supranumit „prietenul părinților”, Chamomilla (mușețel) este unul dintre cele mai utilizate remedii homeopate pentru copii. Este utilizat pentru a ajuta bebelușii în durerile erupțiilor dinților și a colicilor. Dar liniștește și iritabilitatea care apare adesea cu aceste situații. Chamomilla este, de asemenea, utilizat pentru durerile urechii (în special durerile care sunt intensificate de vânt), febrile și suferințele legate de menstruație.

  1. Magnesia phosphorica: crampe menstruale

Apropo, după cum știu majoritatea femeilor, durerea menstruală este foarte reală cu crampe ascuțite și spasmodice pe care acest moment al lunii le generează adesea. Magnesia phosphorica se numără printrre acele remedii homeopatice care au fost folosite de mult timp pentru a ajuta la atenuarea acestor dureri, în timp ce ameliorează iritabilitatea și hipersensibilitatea. O combinație de magneziu și fosfor, acest remediu homeopat este utilizat în continuare pentru a ajuta la gestionarea contracțiilor la naștere, a nevralgiei, a sciaticii și a balonării.

  1. Ignatia: durere, anxietate si depresie

Ignatia Amara este un remediu homeopatic obținut din semințele plantei numite Fava di Sant’Ignazio. Tratează depresia, problemele digestive și migrenele și este indicată în momente de durere și deznădejde. Acest remediu homeopat este, de asemenea, utilizat pentru febră, insomnie, dureri de cap și sindrom premenstrual.

  1. Nux Vomica: mahmureală, probleme digestive și supraconsum general

Este posibil să nu aibă denumirea cea mai atractivă, dar potențialele sale beneficii sunt deosebit de atrăgătoare. Derivat dintr-un copac secular originar din Asia de Sud-Est și Australia de Nord, Nux Vomica este adesea indicat atunci când cineva a făcut un exces sau are tendințe de exces – băutură, alimentație, muncă etc. Este, de asemenea, utilizat pentru a ajuta la gestionarea bolilor de mișcare, a durerilor de spate, a durerilor de cap cauzate de anxietate, a stresului și insomniei.

  1. Sulfur: mâncărime

Considerat cel mai recomandat dintre remedii homeopatice universale, sulfur poate fi o rezolvarea pentru mâncărime – în special atunci când o astfel de mâncărime este agravată de vremea caldă. Poate fi util și pentru acnee și eczeme. Se crede că a fost folosit timp și este, de asemenea, destinat balonării, depresiei legate de menopauză, durerilor în gât și diaree la copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu