noiembrie 24, 2022

Consultatia in terapia florala Bach

 

Consultatia in terapia florala Bach

Terapia florala Bach este o colaborare intre terapeut si dumneavoastra pentru a descoperi acele ganduri, obiceiuri, constructii mentale , emotii care genereaza boala. Si pentru a le inlocui cu ganduri, obiceiuri, constructii mentale , emotii care genereaza sanatatea si starea de bine.

Poate fi dificil, nu suntem obisnuiti sa facem asta; un specialist in terapia florala Bach (Bach Foundation Registered Practitioner) poate acorda sprijin astfel incat impreuna puteti alege acele remedii de care aveti nevoie in circumstantele actuale ale vietii dumneavoastra.

Terapeutul in primul rand asculta, apoi intreaba, asculta din nou… va ajuta sa va lamuriti ce simtiti, ce va supara cu adevarat, de ce sunteti stresat, nervos, de ce va este teama….

Incet, pe masura ce deveniti dispus sa priviti in interiorul dumneavoastra, alegeti impreuna o combinatie de remedii individualizate. Remediile pot fi administrate in combinatie cu orice alt tratament – terapia florala este complementara, nu alternative.

Fiecare fiinta umana are ritmul sau de viata – si ritmul sau de vindecare. Unul din avantajele extraordinare ale terapiei florale este ca, chiar daca cineva nu este gata sa analizeze sau sa recunoasca anumite sentimente, emotii adanc ascunse, remediile pot ajuta la echilibrarea emotiilor de suprafata pana cand, usor si gradat, in ritmul sau, fiecare va ajumge la durerile mai vechi. Terapia florala Bach da controlul pacientului, care devine responsabil pentru vindecare.

Terapia florala porneste de la povestea fiecaruia, in spatele careia se ascund multe emotii, sentimente, obiceiuri; impreuna cu terapeutul BRF acest emotii pot fi identificate, echilibrate, iar pacientul poate scrie o noua poveste, mai fericita.

Un terapeut BRF acreditat se pregateste cu formatori agreati de Dr Edward Bach Fondation si respecta un Cod de practica, ceea ce va garanteaza un inalt nivel de competenta si tratarea cu respect.

Pe durata consultatiei, veti fi ajutat sa recunoasteti prezenta unor emotii uneori confuse, sa le identificati sis a le intelegeti. Vi se va explica modul in care actioneaza remediile , cum va pot aduce echilibrul emotioal.

Terapia florala este o munca de echipa in care fiecare ivesteste: dumneavoastra aduceti autenticitatea, unicitatea care va reprezinta si dorinta de a va recunoaste adevaratele sentimente, terapeutul aduce cunoasterea remediilor florale si a tehnicilor de a privi in interiorul fiintei umane.

Consultatia va ofera oportunitatea de a vorbi despre sine intr-un mediu suportiv, deschis, in care toata atentia este focalizata spre ceea ce simtiti. In timpul consultatiei, terapeutul va cauta indicii in legatura cu starile emotionale care pot fi in dezechilibru. Dupa discutarea lor impreuna, se va prepara o sticluta de tratament continand remedii florale care vor ajuta le echilibrarea acestor stari. Fiecare remediu individual contine esenta pozitiva necesara pentru a echilibra una dintre starile negative identificate in timpul consultatiei.

Sticluta de tratament va dura 3-4 saptamani, timp in care remediile vor actiona subtil si bland. Unele persoane vor simti un efect imediat, altii pot sa nu sesizeze nimic pana cand cei din jurul lor incep sa le spuna ca observa imbunatatiri in starea lor.

Cand sticluta de tratament se termina, este recomandata o noua consultatie deoarece, odata o sare emotionala echilibrata, alte dezechilibre ascunse mai in adanc pot ajunge la suprafata. Numai tratandu-le si pe acestea se va ajunge la adevarata insanatosire.

Desi consultatia nu este o sedinta de psihoterapie, are un vizibil efect terapeutic. Este primul pas – si foarte important – catre starea de bine, de seninatate, deschizand poarta remediilor florale Bach si, de aici, reintoarcerea la echilibrul emotional.

Procesul de vindecare descoperit de Dr. Bach nu este o destinatie, cum ar putea crede cineva, ci o calatorie. O calatorie spre autocunoastere, crestere, sanatate si o viata implinita.

Sa facem primul pas!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu