noiembrie 28, 2022

ceai de lavanda

 


Durerile de cap și migrenele apar întotdeauna fără avertisment. Și foarte des, acest lucru face ca sarcinile zilnice să fie mai complicate decât ne așteptam (atunci când nu ne strică întreaga zi). Din fericire, există mai multe modalități de a scăpa de ele în mod eficient decât antiinflamatoarele. Numeroasele remedii naturale și gesturi magice vă pot aduce într-adevăr ușurare în cazul unei dureri mari de cap și vă pot întoarce la rutina zilnică. Iată 8 remedii pentru calmare rapidă!

Luați în considerare consultarea unui medic dacă durerile de cap sunt frecvente. Acest lucru vă va ajuta să identificați cauza unui tratament adecvat și de durată pentru ameliorarea durerii pe termen lung.

Iata 8 remedii pentru o calmare rapidă a durerilor de cap!

Ascultă nevoile corpului tău

Durerea de cap își găsește adesea sursa în obiceiurile noastre proaste. Acest lucru este valabil mai ales atunci când suferiți de lipsă de somn sau deshidratare repetată. Într-adevăr, oboseala poate provoca dureri de cap. Doar păstrarea calmului și închiderea ochilor pentru câteva momente vă poate ajuta să vă recuperați sistemul nervos. Pentru un pui de somn, 20 de minute este o perioadă bună de timp, dar, evident, puteți dormi mai mult dacă simțiți nevoia. În același timp, nu uitați să rămâneți hidratat pe tot parcursul zilei, cu apă sau băuturi fără cofeină sau alcool. Într-adevăr, acestea deshidratează corpul, iar apoi atacul de migrenă este garantat! Acest lucru va ajuta la prevenirea durerii.

Masați-vă cu ulei esențial de mentă

Multe uleiuri esențiale au proprietăți antiinflamatoare și analgezice și, prin urmare, pot înlocui cu ușurință aspirina, ibuprofenul sau paracetamolul clasic. Cu toate acestea, nimeni nu vă va liniști la fel de repede și de bine ca uleiul esențial de mentă! Foarte analgezic, oferă un efect de cub de gheață care amorțește durerea. Doar diluați două picături în ulei vegetal și masați tâmplele și fruntea, evitând ochii. Vă rugăm să rețineți: acest ulei este interzis femeilor însărcinate și care alăptează, copiilor și pacienților cu epilepsie.

Ceai de lavandă

Lavanda este o plantă extraordinară ale cărei proprietăți calmante ajută la ameliorarea multor afecțiuni. Este printre cele mai bune remedii rapide pentru o durere de cap cauzată de tensiunea musculară, în special la nivelul gâtului și umerilor. Spre deosebire de menta, lavanda va acționa direct asupra sistemului nervos pentru a oferi ușurare. Pentru a face acest lucru, beți 3 până la 4 căni de ceai de lavandă pe zi, inclusiv una la culcare. Dacă ați rămas fără lavandă, luați în considerare și ghimbirul, ale cărui proprietăți antiinflamatorii fac minuni pentru toate tipurile de durere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu