noiembrie 03, 2022

Top 7 remedii homeopate in tuse

 Tusea nu este un diagnostic, este un simptom. Ea este o reacție de apărare a organismului ce apare în evoluția unei răceli, viroze sau stări alergice. Răceala su viroza însoțită de tuse deobicei durează mai mult decât o răceală simplă. În unele cazuri organismal reușește să se vindece de la sine, însă sunt situații când este necesar un ajutor din exterior. Homeopatia vine cu o soluție blândă, eficace și fără reacții adverse. Vezi mai jos care sunt cel mai des indicate remedii homeopate in tuse.

Top 7 remedii homeopate in tuse

  • Antimonium tartaricum – va fi util pentru o tuse însoțită de o respiraţie zgomotoasă, cu o expectorație dificilă, care devine mai intensă după ce pacientul a mâncat și se ameliorează când pacientul se ridică pe șezut. Indiferent de diagnosticul clinic, bronsită sau astm, dacă este present tabloul de mai sus, remediul indicat care va aduce ameliorarea va fi Antimonium tartaricum.
  • Bryonia – va fi indicat în o tuse seacă însoțită de durere în piept, cu agravare la cea mai mică mișcare sau la trecerea de la frig la cald.
  • Causticum – util în cazul când este o tuse cu o senzația că nu poți tuși suficient de profund pentru a elimina mucusul din piept, este impresia că dacă vei reuși să tușești ceva mai profun vei putea expectora și îți va aduce ușurarea. Este prezentă o dorință constantă de a-și drege vocea, iar tusea este ameliorată de băuturi reci, dar agravată de aerul rece.
  • Drosera – vine în ajutor într-o tuse seacă, “lătrătoare”, care se manifestă în accese violente iar pacientul nu reușește să-și reia respirația între crize. De regulă tusea care va fi calmată de remediul homeopat Drosera este mult mai intensă noaptea.
  • Hepar sulfuricum – este un alt remediu homeopat indicat pentru o tuse uscată, la fel “lătrătoare” ca Drosera de mai sus. Ce este însă specific pentru o tuse de tip Hepar sulfuricum e că tusea de obicei apare după expunerea la frig și este agravată de aerul rece.
  • Ipeca – va calma o tuse violentă, sufocantă, care se expectorează greu și este însoțită de senzație de greață și de vomă.
  • Phosphorus – este un remediu ce poate fi indicat în diferite feluri de tuse: uscată sau productivă, acută sau cronică, dar ceea ce este caracteristic e prezența unei voci răgușite, un laringe aspru, zgârâiat și o senzație de gâdilitură în gât. Tusea fiind agravată de mirosuri, aer rece, de râs, vorbit, mâncat, băut (lichide reci în special). Tusea poate apărea oricând: ziua sau noaptea, dar ceva mai puțin între 12 noaptea și trezirea de dimineață.

Aceste remedii au fost prezentate în ordine alfabetică intenționat. Deoarece medicul homeopat dispune de multe opțiuni în cazul unei tuse, nu există “cel mai bun” remediu în tuse, există remediul homeopat potrivit caracterului tusei prezente ce va fi cel mai bun remediu în cazul dat. La aceiași persoană, două răceli/viroze însoțite de tuse pot decurge diferit, deci va fi necesar de diferite remedii.

Remedii homeopate în tuse ce nu ar trebui să lipsească din trusa homeopată:

  • Pulsatilla, ce este indicată în caz de tuse catarală ce se expectorează ușor în timpul zilei, însă este seacă în timpul nopții.
  • Aconitum un remediu ce are indicația în primele 24 de ore de debut al bolii, la primele semne de tuse care a aparut brusc, deobicei copilul se trezește din somn noaptea, în jurul orei 1:00, cu tuse uscată, stridentă, lătrătoare.
  • Spongia este un remediu ce va trata de minune o tuse uscată stridentă, cu mare uscaciune a căilor respiratorii și cu o expectorație redusă, cu gust sărat. Este prezintă o senzația de gâdilitură în piept și tusea poate fi comparată cu un fierăstrău care taie o bucată de lemn.
  • Belladonna – faimosul remediu în febră, gât roșu și dureri de urechi este la fel de util într-o tuse spasmodică, dureroasă, cu o senzație de zgărâetură. Tusea, localizată deobicei la nivelul gâtului, este atât de dureroasă că copilul poate începe să plângă atunci când simte că va tuși. Belladona va vindeca o tuse uscată, lătrătoare, scurtă, care este mai intensă noaptea, ce deobicei trezește copilul din somn.

În acest articol au fost menționate cel mai frecvent indicate remedii homeopate în tuse. Repertoriu homeopatic în rubrica “tuse” ne oferă 427 remedii homeopate. Tratamenul homeopat al tusei este strict individualizat. La prima vedere alegerea remediului pare a fi simplă, însă ea necesită o cunoaștere amplă a Materiei Medica, precum și o experiență în prescriere.

Deoarece tusea are atât de multe caracteristici și modalități, prescrierea remediului homeopat necesită o abilitate și o măiestrie din partea medicului homeopat.  Uneori tratamentul definitiv al tusei se dovedește a fi dificil, necesitând de multe ori schimbarea a doua-trei remedii până la găsirea celui ce va aduce vindecarea definitivă. Trebuie de menţionat că remediile homeopate nu prezintă efecte secundare, sunt ușor administrate, nu au limită de vârstă, fiind recomandate chiar și în sarcină sau în perioada de alăptare, precum și pentru nou-născuţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu