noiembrie 24, 2022

Ce este terapia florala Bach?

 

Ce este terapia florala Bach?

…Este un proces vindecator holistic foarte puternic, care se focalizeaza pe emotii si personalitatea individului mai degraba decat pe simptomele fizice.

Bazata pe adevarul cunoscut de milenii ca boala este mai intai precedata de stari de spirit negative si abia apoi se instaleaza la nivel fizic, terapia florala afirma ca pacea mintii si armonia reprezinta o modalitate de prevenire foarte eficienta si cea mai buna cale de vindecare. Acest lucru a fost dovedit de numerosii pacienti tratati de Dr. Bach, cat si de nenumaratii medici homeopati care trateaza omul si nu boala.

Cand cineva nu e multumit cu viata sa, cand are sentimente negative fata de altii sau fata de el insusi, resentimente de lunga durata… mai devreme sau mai tarziu se va imbolnavi. Cum se poate vindeca daca este deprimat, furios ori plin de resentimet? E greu de crezut ca se va insanatosi in asemenea conditii, care au fost probabil chiar motivul declansarii bolii! Daca prin tratament isi pot schimba starea de spirit, atunci procesul de vindecare va inregistra progrese reale.

Dr. Bach spunea ca numai pacientul insusi isi poate aduce vindecarea suferintei, ceea ce inseamna ca numai acesta stie ce se petrece in sufletul si in mintea sa si, cel mai important, doreste sa schimbe asta. Constientizrea emotiilor sau starii de spirit care a declansat dezechilibrul este cheia catre vindecare.

Dupa zeci de ani in care ne-am bazat pe tehnologie, chimie si medicamente pentru a ne insanatosi, poate parea straniu pentru cineva sa recurga la energia unor simple flori sau arbori. Dar cele mai recente descoperiri ale fizicii cuantice ne-au demonstat ca totul este energie, in diverse forme de manifestare.

Dupa zeci de ani in care ne-am adresat altor persoane pentru a ne face bine, e o noutate pentru noi sa ne asumam responsabilitatea de a ne vindeca si de a ramane sanatosi alegand un nou mod de a gandi, de a simti, de a evalua viata. Dupa secole de cautare in afara noastra, e un efort sa ne intoarcem catre noi insine in cautarea sanatatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu