Tinctura de rozmarin
Un remediu celebru în Evul Mediu, numit și „apa ungurească” este obținut din rozmarin. Numele acestui remediu provine din faptul că a fost inventat pentru regina Ungariei (sec. al XIII-lea). Se spune că regina suferea de paralizie parțială și folosind acest remediu, s-a vindecat fără nici un fel de sechele.
„Apa ungurească” este o tinctură obținută prin macerarea a 20 g pulbere de rozmarin proaspăt măcinat cu 50 ml alcool de 96 grade și 50 ml apă plată sau de izvor. Se lasă la macerat într-o sticlă ermetică, de culoare închisă, timp de 10 zile, după care se strecoară printr-un tifon (nu se folosește plastic sau metal). Acest remediu poate fi folosit intern, diluând o linguriță de tinctură în 100 ml apă plată/de izvor, de 3 ori pe zi.
Oțet de rozmarin
Oțetul de rozmarin se prepară astfel: la un litru de oțet de mere se pun la macerat 350 g de rozmarin pentru 10-15 zile. Se folosește în masajoterapie timp de 15-20 de minute cu efecte benefice în caz de paralizii, scleroză în plăci, hemiplagii etc. Se vor masa zonele corpului afectate de paralizie, iar masajul se va face zilnic.
Pentru a mări eficiența masajoterapiei, se va putea alterna cu masajul cu ulei de sunătoare și cimbrișor sau cu tinctură de de traista-ciobanului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu