Ai apelat vreodată la homeopatie și la soluţii și remedii homeopatice? Atunci acest articol este pentru tine! Iar dacă această terapeutică complementară face deja parte din opțiunile tale în abordarea unor probleme de sănătate, atunci cu siguranță ai trecut și pe la un medic cu competență în homeopatie, care ți-a făcut o anamneză și care a identificat poate remediul tău constituțional sau soluţiile clinice posibile. Dar pe lângă acesta există şi anumite situaţii ”cotidiene”, în care unele remedii se pot dovedi foarte utile.
Interesul crescând pentru remediile naturale a readus homeopatia în prim-plan. Un sistem de medicină alternativă care își trage rădăcinile în Grecia Antică, homeopatia se bazează pe noțiunea lui Hipocrate că „Similia similibus curantur” („Similarul vindecă similarul”).
O comparație explicativă ar fi similară cu modul în care este gândit vaccinul antigripal modern – o persoană primește o cantitate mică de virus gripal pentru a stimula sistemul natural de apărare al corpului – homeopatia se bazează pe convingerea că o substanță care provoacă simptome adverse într-un mediu sănătos, poate vindeca aceleași simptome și la una bolnavă.
Readusă la viață în secolul al XVIII-lea de medicul și botanistul german Christian Friedrich Samuel Hahnemann, homeopatia a fost perfecționată de-a lungul anilor. În prezent, în întreaga lume, peste 300 de milioane de oameni din cel puțin 70 de țări folosesc homeopatia pentru a se trata, fie ca terapeutică de sine stătătoare, fie în combinație cu alte terapeutici. În prezent, utilizarea ei este în creștere, în special în anumite zone ale lumii, cum ar fi Europa de Nord, unde speranța de viață este una dintre cele mai mari din lume
Populația consideră homeopatia o practică ușor accesibilă și nu foarte scumpă. Acest lucru o face deosebit de atractivă, deoarece costurile asistenței medicale au crescut considerabil în ultimii ani.
Și nu ne miră acest trend. În strategia OMS pentru Medicina tradițională în intervalul 2013-2023 se menționează că populația consideră homeopatia o practică ușor accesibilă și nu foarte scumpă. Acest lucru o face deosebit de atractivă, deoarece costurile asistenței medicale au crescut considerabil în ultimii ani.
La nivel mondial, terapeuticile complementare și predominant homeopatia sunt considerate din ce în ce mai mult un aliat puternic al medicinei convenționale. Există în aproape fiecare țară, iar cererea de servicii în acest domeniu este în creștere.
Exemple multiple de țări care recunosc acest medicament complementar sunt India, China, Franţa, Mexic, Statele Unite şi Canada, Brazilia, Africa de Sud, Germania, Belgia, Elveția și Marea Britanie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu