decembrie 27, 2022

Busuiocul

 

Busuiocul

In tratamentul gripei si al racelii, desfundarea nasului este foarte importanta, deoarece prin respiratie normala pe nas, sunt evitate complicatiile bronsice si pulmonare. Busuiocul (Basilici folium). Renumit inca din antichitate pentru capacitatea sa de a vindeca infectiile respiratorii, busuiocul este recomandat si in zilele noastre, mai ales pentru ameliorarea afectiunilor cailor respiratorii. Busuiocul are efecte antiseptice si expectorante. Pentru a indeparta rapid simptomele racelilor, se recomanda decoctul de busuioc.

O alta metoda foarte buna pentru tratarea racelilor este inhalatia. Pentru aceasta se pun doua-trei picaturi de ulei de busuioc intr-un vas cu apa fierbinte si se inhaleaza aburul rezultat sub un prosp. Efectul este decongestionarea cavitatilor nazale. Astfel este impiedicata aparitia complicatiilor bronsice si pulmonare, disparand totodata discomfortul produs de raceala.

Ceaiul de busuioc

Administrat tot sub forma de ceai fierbinte cu miere, revitalizeaza rapid organismul ajutand de asemenea la stoparea procesului gripal in orice faza a sa, dar mai ales in faza de debut. Ceaiul de busuioc se bea foarte cald, inghitind lent fara consum de alimente in timpul tratamentului. Este bine sa se consume 6-7 cani cu infuzie de busuioc indulcit cu miere, ceai care se bea la intervale de 15-30 de minute una de alta. Ceaiul se prepara prin punerea a 1-2 tulpini florifere de busuioc la o cana de apa clocotita si lasarea la infuzat timp de 15 minute. Daca apare febra, se adauga si 1-2 lingurite de menta la o cana de ceai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu