decembrie 12, 2022

Bicarbonatul de sodiu

 


Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu pare un remediu naturist universal, motiv pentru care nu putea sa lipseasca nici din lista de leacuri batranesti pentru transpiratie.


Bicarbonatul de sodiu absoarbe umezeala si are efecte dezodorizante, fiind folosit adesea ca ingredient in antiperspirantele naturale. 


Datorita proprietatilor sale antifungice si antibacteriene inhiba dezvoltarea bacteriilor si combate mirosurile neplacute. Bicarbonatul de sodiu este alcalin si contribuie la reglarea pH-ului produselor naturiste de igiena persoanala.


Pentru a combate transpiratia din zona axilelor, aplica local o pasta omogena obtinuta din bicarbonat de sodiu si apa.


Lasa amestecul sa actioneze maxim 30 de minute, apoi clateste bine zona cu apa. Nu lasa pasta mai mult timp, deoarece bicarbonatul de sodiu poate provoca iritatii si arsuri pe piele.


Pentru efecte mai puternice, poti sa combini bicarbonatul de sodiu cu amidon de porumb, un alt remediu naturist eficient pentru transpiratie.


De altfel, iti poti pregati foarte usor un deodorant facut in casa (natural) cu bicarbonat de sodiu, salvie si alte ingrediente naturiste care combat transpiratia.


Pentru a combate transpiratia si mirosul picioarelor, prepara o solutie din 5 litri de apa si 10 lingurite de bicarbonat de sodiu. Tine picioarele in aceasta solutie in fiecare seara inainte de culcare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu