decembrie 29, 2022

Icoana Maicii Domnului „Trei Bucurii” este prăznuită pe 26 decembrie s.n./ 8 ianurie s.v.-Patroana casei celor nascuti de ziua ei!

 Icoana Maicii Domnului „Trei Bucurii” este prăznuită pe 26 decembrie s.n./ 8 ianurie s.v.-Patroana casei celor nascuti de ziua ei!

O icoana superba ce reprezinta Copie a Icoanei Maicii Domnului 3 bucurii-Inițial, pictura s-a numit Sfânta Familie.Chiar și în timpurile noastre, icoana nu încetează să săvârșească minuni.Aceasta ajută la păstrarea bunăstării familiei, Ea este mijlocitoare pentru cei ce sunt departe de familiile lor, pentru cei ce și-au pierdut drepturile asupra proprietăților lor și mult ajutătoare și protectoare a familiilor aflate în nevoi.
Este considerată mijlocitoarea celor calomniați,ce sunt certati pe nedrept si judecati pe nedrept, a celor separați de cei dragi,a celor care au pierdut din munca acumulată pe parcursul vietii, ocrotitoarea de baza în nevoile familiei, patronul bunăstării semințelor si a sporului in case.,ocrotitoarea oamenilor singuri,sau a celor care calatoresc departe de casa.
In Filmulet vedeti istoria si originea icoanei si unde se afla acum.
Pana astăzi icoana nu încetează să mai arate minuni. În Biserica Sf.Treime care dă viață din oras Грязех, care se află la Porțile Pokrov (Pokrovka, 13), unde a fost slăvită, au adus recent un acatist la icoana Maicii Domnului „Trei bucurii”.
Înainte de aceasta, Acatistul către Sfântul Nicolae era citit în biserică in fiecare miercuri. Acum s-a pus întrebarea dacă să continue să se citeasca Acatistul Sfântului Nicolae sau să începeapa să citeasca Acatistul Icoanei facatoare de minuni „Trei bucurii”. În mijlocul discuțiilor, la icoana Maicii Domnului „Trei bucurii” s-a aprins singura o lumanare. De atunci, în biserică miercuri, la ora 17.00, au început să se citească Acatistul icoanei Maicii Domnului „Trei bucurii”.
Aceasta icoana a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu cu Pruncul este unica prin faptul ca in ea este zugravita Maica Domnului cu Pruncul Iisus Hristos in brate, sunt însoțiți de Dreptul Iosif și de Sfântul Ioan Teologul. Raritatea constă în faptul că, de regulă, Dreptul Iosif nu apare în icoane alături de Maica Domnului, fiindcă nu a fost soțul, ci ocrotitorul Pururea Fecioarei Maria.
În secolul al XIX-lea, un pictor evlavios a adus cu el din Italia o copie a icoanei „Sfânta Familie” și a lăsat-o la Moscova la ruda sa, preotul bisericii „Sfânta Treime” de pe strada Pokrovka. La puțin timp, el s-a întors în străinătate, unde a și murit.
Primind vești despre ruda sa decedată, preotul a donat icoana Bisericii sale și a așezat-o deasupra intrării în biserică.
După 40 de ani, o nobilă rusoaică a avut mai multe necazuri unul după celalalt, într-o perioadă de timp relativ scurtă: soțul ei a fost defăimat și exilat, averea i-a fost confiscată, iar unicul ei fiu a fost luat prizonier de război.
Cu durere, femeia s-a rugat Maicii Domnului, ca să mijlocească înaintea lui Dumnezeu pentru cei ce se aflau în suferințe.
Odată, ea a auzit în vis o voce, care a îndemnat-o să găsească icoana „Sfântei Familii” și să se roage înaintea ei. După lungi căutări în mai multe biserici din Moscova, femeia a găsit icoana la intrarea bisericii „Sfânta Treime” din Pokrovka. Rugându-se înaintea ei, femeia a primit îndată trei vești de bucurie: soțul ei a fost reabilitat, fiul ei a fost eliberat și averea i-a fost returnată. Din acest motiv, icoana a fost numită „Trei Bucurii”.Nenorocirile au dispărut și au lăsat în urmă trei bucurii în locul a trei nenorociri.
Pe baza evenimentelor care au avut loc, sanctuarul are o mare importanță pentru cei care se confruntă cu aceleași situații ca și eroina poveștii.
Vesmintele Maicii Domnului sunt pictate in albastru si rosu inchis iar al Domnului Iisus Hristos albe. Un cadou cu un simbolism aparte ,mai ales pentru cei plecati peste hotare- deoarece Maica Domnului ne protejeaza si ne ocroteste mereu - Fericita este casa si familia care are in casa icoana Maicii Domnului! Cadoul ideal pentru nunti,casa nou-simbolizand BINECUVANTAREA si OCROTIREA FAMILIEI
Maica Domnului are acatist-Sf.Porfirie un bătrân grec, spune că trebuie să-ți revarsi toate nevoile, durerea, problemele Maicii Domnului. Ascetul ne învață să nu avem asteptari de la oameni apropiați, ci să apelăm la Maica Domnului, care va aranja totul asa cum este cel mai bine!
Recomandare-De Citit .Mari daruri daruesc sfintii cand li se citeste acatistu si sunt pomeniti.
Mari daruri darueste Maica Domnului celor ce ii cinstesc icoanele si i se citeste acatistu in fata icoanei,macar de citit povestea icoanei,si asa veti fi mereu pomeniti in rugaciune de catre Nascatoarea de Dumnezeu la tron Sf.Treimi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu