decembrie 27, 2022

Cel mai cunoscut tip de sparanghel este cel verde, însă mai sunt cunoscute alte două tipuri: cel alb, mai fraged cu aromă mai subtilă, este cultivat subteran pentru a i se inhiba producția de clorofilă și pentru obținerea culorii albe. Al doilea tip este cel purpuriu, de dimensiuni mai mici și cu aromă fructată. Conține antocianine care îi conferă culoarea specifică.

 În Antichitate sparanghelul era consumat pentru efectele sale afrodisiace, însă cu timpul au fost descoperite și alte efecte benefice. Beneficiile sparanghelului asupra sănătății sunt nenumărate, în special datorită conținutului de saponine, flavonoide, vitamine și minerale. Această legumă a devenit apreciată datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatoare și antiîmbătrânire.

Sparanghelul face parte din specia de plante numită Asparagus officinalis, din familia Liliaceae. A fost cultivată pentru prima dată în Egiptul antic, pentru proprietățile sale diuretice și afrodisiace.

Cel mai cunoscut tip de sparanghel este cel verde, însă mai sunt cunoscute alte două tipuri: cel alb, mai fraged cu aromă mai subtilă, este cultivat subteran pentru a i se inhiba producția de clorofilă și pentru obținerea culorii albe. Al doilea tip este cel purpuriu, de dimensiuni mai mici și cu aromă fructată. Conține antocianine care îi conferă culoarea specifică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu