decembrie 21, 2022

Praznuirea se face pe 19 decembrie s.n. si 1 ianuarie s.v.-Mare ocrotitor celor nascuti de ziua lui si celor ce ii poarta numele/prenumele. Grabnic ajutator pt cei ce au diferite bube pe corp,psoriazis,cancer de piele si osos si diferite alte boli grele -mare tamaduitor- ajuta sa ai spor in lucru si curaj,intareste in credinta .

 Praznuirea se face pe 19 decembrie s.n. si 1 ianuarie s.v.-Mare ocrotitor celor nascuti de ziua lui si celor ce ii poarta numele/prenumele.

Grabnic ajutator pt cei ce au diferite bube pe corp,psoriazis,cancer de piele si osos si diferite alte boli grele -mare tamaduitor- ajuta sa ai spor in lucru si curaj,intareste in credinta .
Sf.Cuv. Ilie din Muromet din lavra pecerska, în Peșterile din apropiere, era originar din Murom,a ascetizat în mănăstirea Kiev-Pecersk și a trecut la Domnul în jurul anului 1188.
Sf.Ilie se odihnește în stare de rugăciune și denunță irezistibil schisma din 1065.
O minune din zilele noastre
A fost o excursie în jurul Sfintei Lavre a pelerinilor sosiți din diferite locuri. În drum spre Peșterile de lângă pestera Sf.Antonie, o femeie în vârstă ii spune ghidului: „Te rog să mă duci la moaștele Sf. Ilie Muromets”. „Bine”, a promis ghidul. Grupul a intrat în peșteri.Femeia din nou entuziasmată s-a întors către însoțitor: „Unde sunt moaștele Sf.Ilie din Muromet?” Ea a fost liniștită de catre ghid: „Îți voi arăta cand ajungem la el. Sunt la capătul traseului.” Oamenii se mișcau prin peșteri, sărutau moaștele, se rugau.
Pensionara s-a întors din nou rugător către ghid: „Oare Ai uitat că trebuie să văd moaștele Sf. Ilie Muromets?” Ghidul a liniştit-o: „Desigur, îmi amintesc.Nu am uitat”.
Când grupul s-a apropiat în cele din urmă de lăcașul Sfântului Ilie, femeia a căzut în genunchi în fața moaștelor, a început să plângă foarte tare zgomotos, neputând să-și stăpânească sentimentele. În jurul ei, mulți oameni s-au adunat cu simpatie, privind pe femeia pensionară care se inchina cu evlavie la Sf.moaște.
Ea plângea zgomotos și nu se putea opri. A căzut in genunchi la racla Sf.Ilie și a sărutat-o.
Văzând că este înconjurată de pelerini, s-a simțit stânjenită și a spus printre suspine: „Oameni buni, nu plâng de durere, ci de bucurie. Am venit din Donbass pentru a-i mulțumi acestui mare Sfânt.” Și ea a povestit ce sa întâmplat cu ea.
Aceasta slujitoare al lui Dumnezeu era bolnava de o boală rară și incurabilă -o boala cumplita cunoscuta ca Antraxul din Siberia de fapt ca un cancer de piele urat in ultima faza, care ajunsese în stadiul în care țesuturile corpului începuseră deja să se separe de oase. Zile întregi a stat întinsă în camera ei, fără să se ridice din pat, a suferit foarte mult de durere și se aștepta deja la moarte.
Într-o zi, a ațipit și a văzut o viziune ciudată - pe jumătate adormita, pe jumătate trează. Un erou vine la ea în haine antice rusești, cu o cască și zale so o armura frumoasa. Bolnava îl privea uimită, pentru că nu văzuse niciodată asemenea oameni. Și bogatyrul, între timp, ia o coasă, o plimbă pe câmp și incepe sa tunda iarba, din care multi șerpi se târăsc si fug în diferite direcții și dispar.
Sf.Ilie, privind-o cu o dragoste mare si afectiunebolnava suferinda, ii spune: „Nu te vei mai imbolnavi. Domnul a fost milostiv să te vindece. Ești moștenitoarea de sânge a neamului nostru. Eu sunt Ilie din Muromet. Moaștele mele se află în Peșterile din apropierea a Lavrei din Kiev-Pecherska.”
La vremea aceea, bolnava era o persoană care nu prea mergea la biserica și asculta cu nedumerire cuvintele oaspetelui ciudat. Ea nu parea să știe ce se intampla cu adevarat si că prin rugăciunile Sf.Ilie era onorata cu o viziune minunata de la Dumnezeu, deși putea discerne că acesta nu era un vis obișnuit.
„Am ascultat și nu am înțeles despre ce vorbea”, le-a spus femeia oamenilor care s-au înghesuit să o asculte într-o peșteră de lângă Sf.Moaste a Sf.Ilie -marele făcător de minuni. - Atunci Ilie Muromets mi-a spus: „În familia noastră, toti barbatii nu au putut merge pe picioare pana la varsta de 3 ani. Atunci mi-am amintit că într-adevăr nici bunicul meu, nici tatăl meu nu puteau sa mearga pe picioarele lor până la vârsta de trei ani,din cauza ca erau mai maricei. Și toți cei din familia noastră erau foarte mari ca formă si rotunjiori.”
Trebuie să spun că pelerina însăși era foarte mare, cu oase late, înaltă, dar nu grasă. Din câte își amintea ea, familia ei a locuit în regiunea Donețk.
Vederea s-a încheiat și femeia și-a deschis ochii. Și a simțit imediat că nu există durerea aceea cumplită de care suferea atât de mult. Cu bucurie și entuziasm, ea a ascultat noi senzații în corp ,nu o durea nimic!!! Ea a vrut deodată să pornească televizorul, care era în camera ei.Ea și-a întins mâna către telecomandă, a apăsat o tastă și a încremenit în stare de șoc. În acel moment la televizor era un program despre Lavra Kiev-Pechersk și tocmai se vorbea despre Sf.Ilie din Murom.
Femeia a fost incredibil de uimită de această coincidență. Simțea din ce în ce mai clar că nu o doare nimic absolut și începu să-și miște brațele și picioarele.
„M-am ridicat în picioare și mi-am dat seama că pot merge. Și abia atunci mi-am dat seama că mi s-a întâmplat o minune, despre care Sfântul Ilie mi-a zis in viziune -Femeia cu lacrimi de bucurie ne împărtășește fericirea ei de a fi o femeie vindecată. - Lacrimile mi-au inundat necontrolat fața, inima mi-a sărit din piept.
Este imposibil să-mi descriu sentimentele. Și apoi am făcut un jurământ: de îndată ce voi putea colecta suma necesară din pensia mea, voi veni cu siguranță la Kiev, voi veni la Lavra Kiev-Pechersk și voi mulțumi Sf.Ilie pentru vindecarea ce mi-a daruit-o cu ajutorul bunului Dumnezeu.
Și uite așa am ajuns la acest mare Sfânt. Eroul rus epic. Strămoșului meu.”
Când femeia și-a terminat povestea, toată lumea din peșteri plângea. Această poveste minunată care s-a întâmplat în zilele noastre nu a lăsat pe nimeni indiferent.
Un locuitor din Donbass care nu și-a dat numele din smerenie. Și toți cei din jur au fost atât de copleșiți de ceea ce au auzit, încât nu s-au gândit să o întrebe pe femeia vindecată despre asta. Domnul a pus în inima ei să povestească ceea ce s-a întâmplat ca o mărturie a milostivirii lui Dumnezeu și a mijlocirii sfântului Său, eroul rus, apărătorul Patriei - Sfânta Rusia...si a intregii ortodoxii!
Sf.Ilie din Murom este grabnic vindecator tuturor.Este o borba vrei sa faci milostenie asigura-te ca cel din familia ta are ce sa manance,dupa care cel din neam tau ,dupa care dai la straaini.Este o pilda nereusita fiindca Sf.PArinti sunt grabnici ajutatori tuturor celor ce ii cer ajutorul!Aceasta femeie fiind din neam sau doar s-a invrednicit cu asa o vedenie minunata ca sa ne marturiseasca sa indraznim cu rugaciunea la Sfant si el cu sigurantza ne va ajuta!
TROPARUL
Mucenicul Tău, Doamne, Ilie din Murom întru nevoință sa, cununa nestricăciunii a luat de la Tine, Dumnezeul nostru, că având puterea Ta, pe chinuitori a învins, zdrobit-a și ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.
Preacuvioase Parinte Sfinte Ilie din Murom , te rugam sa mijlocesti la tron lui Dumnezeu pentru noi!Pentru iertare de pacate ,sanatate si mantuire. Multumim pentru toate darurile daruite noua!
Icoana Parinte Sfinte Ilie din Murom simbolizeaza inca din Evul Mediu victoria binelui asupra raului, devenind, din aceasta pricina, integrat in numeroase traditii si sarbatori crestine de pretutindeni! Aceasta icoana este BINECUVANTAREA FAMILIEI cu spor ocrotire in toate cele de trebuinta- prin ocrotirea ei de boli si necazuri si duhuri necurate, cu ajutorul prezentei Parinte Sfinte Ilie din Murom mai ales stiut ca ocrotitor ai copiilor , Cadoul ideal pentru, aniversari de nume, botez, nunti,casa noua - simbolizand Ocrotirea FAMILIEI .
Sf.Mc.Ilie din Murom are acatist. Recomandare-De Citit .Mari daruri daruesc sfintii cand li se citeste acatistu si sunt pomeniti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu