decembrie 29, 2022

Icoana Maicii Domnului „Trei Bucurii” este prăznuită pe 26 decembrie s.n./ 8 ianurie s.v.-Patroana casei celor nascuti de ziua ei!

 Icoana Maicii Domnului „Trei Bucurii” este prăznuită pe 26 decembrie s.n./ 8 ianurie s.v.-Patroana casei celor nascuti de ziua ei!

O icoana superba ce reprezinta Copie a Icoanei Maicii Domnului 3 bucurii-Inițial, pictura s-a numit Sfânta Familie.Chiar și în timpurile noastre, icoana nu încetează să săvârșească minuni.Aceasta ajută la păstrarea bunăstării familiei, Ea este mijlocitoare pentru cei ce sunt departe de familiile lor, pentru cei ce și-au pierdut drepturile asupra proprietăților lor și mult ajutătoare și protectoare a familiilor aflate în nevoi.
Este considerată mijlocitoarea celor calomniați,ce sunt certati pe nedrept si judecati pe nedrept, a celor separați de cei dragi,a celor care au pierdut din munca acumulată pe parcursul vietii, ocrotitoarea de baza în nevoile familiei, patronul bunăstării semințelor si a sporului in case.,ocrotitoarea oamenilor singuri,sau a celor care calatoresc departe de casa.
In Filmulet vedeti istoria si originea icoanei si unde se afla acum.
Pana astăzi icoana nu încetează să mai arate minuni. În Biserica Sf.Treime care dă viață din oras Грязех, care se află la Porțile Pokrov (Pokrovka, 13), unde a fost slăvită, au adus recent un acatist la icoana Maicii Domnului „Trei bucurii”.
Înainte de aceasta, Acatistul către Sfântul Nicolae era citit în biserică in fiecare miercuri. Acum s-a pus întrebarea dacă să continue să se citeasca Acatistul Sfântului Nicolae sau să începeapa să citeasca Acatistul Icoanei facatoare de minuni „Trei bucurii”. În mijlocul discuțiilor, la icoana Maicii Domnului „Trei bucurii” s-a aprins singura o lumanare. De atunci, în biserică miercuri, la ora 17.00, au început să se citească Acatistul icoanei Maicii Domnului „Trei bucurii”.
Aceasta icoana a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu cu Pruncul este unica prin faptul ca in ea este zugravita Maica Domnului cu Pruncul Iisus Hristos in brate, sunt însoțiți de Dreptul Iosif și de Sfântul Ioan Teologul. Raritatea constă în faptul că, de regulă, Dreptul Iosif nu apare în icoane alături de Maica Domnului, fiindcă nu a fost soțul, ci ocrotitorul Pururea Fecioarei Maria.
În secolul al XIX-lea, un pictor evlavios a adus cu el din Italia o copie a icoanei „Sfânta Familie” și a lăsat-o la Moscova la ruda sa, preotul bisericii „Sfânta Treime” de pe strada Pokrovka. La puțin timp, el s-a întors în străinătate, unde a și murit.
Primind vești despre ruda sa decedată, preotul a donat icoana Bisericii sale și a așezat-o deasupra intrării în biserică.
După 40 de ani, o nobilă rusoaică a avut mai multe necazuri unul după celalalt, într-o perioadă de timp relativ scurtă: soțul ei a fost defăimat și exilat, averea i-a fost confiscată, iar unicul ei fiu a fost luat prizonier de război.
Cu durere, femeia s-a rugat Maicii Domnului, ca să mijlocească înaintea lui Dumnezeu pentru cei ce se aflau în suferințe.
Odată, ea a auzit în vis o voce, care a îndemnat-o să găsească icoana „Sfântei Familii” și să se roage înaintea ei. După lungi căutări în mai multe biserici din Moscova, femeia a găsit icoana la intrarea bisericii „Sfânta Treime” din Pokrovka. Rugându-se înaintea ei, femeia a primit îndată trei vești de bucurie: soțul ei a fost reabilitat, fiul ei a fost eliberat și averea i-a fost returnată. Din acest motiv, icoana a fost numită „Trei Bucurii”.Nenorocirile au dispărut și au lăsat în urmă trei bucurii în locul a trei nenorociri.
Pe baza evenimentelor care au avut loc, sanctuarul are o mare importanță pentru cei care se confruntă cu aceleași situații ca și eroina poveștii.
Vesmintele Maicii Domnului sunt pictate in albastru si rosu inchis iar al Domnului Iisus Hristos albe. Un cadou cu un simbolism aparte ,mai ales pentru cei plecati peste hotare- deoarece Maica Domnului ne protejeaza si ne ocroteste mereu - Fericita este casa si familia care are in casa icoana Maicii Domnului! Cadoul ideal pentru nunti,casa nou-simbolizand BINECUVANTAREA si OCROTIREA FAMILIEI
Maica Domnului are acatist-Sf.Porfirie un bătrân grec, spune că trebuie să-ți revarsi toate nevoile, durerea, problemele Maicii Domnului. Ascetul ne învață să nu avem asteptari de la oameni apropiați, ci să apelăm la Maica Domnului, care va aranja totul asa cum este cel mai bine!
Recomandare-De Citit .Mari daruri daruesc sfintii cand li se citeste acatistu si sunt pomeniti.
Mari daruri darueste Maica Domnului celor ce ii cinstesc icoanele si i se citeste acatistu in fata icoanei,macar de citit povestea icoanei,si asa veti fi mereu pomeniti in rugaciune de catre Nascatoarea de Dumnezeu la tron Sf.Treimi

decembrie 28, 2022

Vindecarea prin credință

 Vindecarea prin credință este practica de rugăciune și gestuală (cum ar fi punerea mâinilor), care, în credința unor persoane, este considerată a atrage intervenția divină în vindecarea fizică și spirituală, mai ales în practica creștină.[1] Credincioșii susțin că vindecarea bolii sau invalidității poate fi realizate prin credința religioasă, folosind rugăciuni și/sau alte ritualuri care, potrivit aderenților, stimulează prezență și puterea divină. Credința religioasă în intervenția divină nu depinde de existența unor dovezi empirice.[2] Pe larg este considerată pseudoștiință.[3]

Credința că o multitudine de tehnici de esență religioasă, cum ar fi rugăciunea, intervenția divină sau mijlocirea unui vindecător pot vindeca boli au fost populare de-a lungul istoriei.[4] S-a susținut că credința poate vindeca orbirea, surzenia, cancerul, SIDA, problemele de dezvoltare corporală, anemia, artrita, bătăturile, defectele de vorbire, scleroza multiplă, erupțiile cutanate, paralizia totală a corpului și diverse leziuni.[5] Refacerea sănătății a fost atribuită mai multe tehnici considerate în mod frecvent ca vindecare prin credință.  Ea poate implica rugăciunea, pelerinajul la un sanctuar religios sau pur și simplu credința puternică într-o ființă supremă.[5]

Mulți oameni interpretează Biblia, mai ales Noul Testament, ca o sursă de învățătură în vindecarea prin credință. Potrivit unui sondaj realizat de Newsweek în 2004, 72% dintre americani au spus că ei cred că pot obține vindecarea unei persoane dacă se roagă lui Dumnezeu, chiar dacă persoana respectivă are o boală incurabilă.[6] Spre deosebire de vindecarea prin credință, adepții medicinii spirituale nu fac nici o încercare de a provoca intervenția divină, crezând în schimb într-o energie divină. Creșterea interesului față de medicina alternativă la sfârșitul secolului al XX-lea a dat naștere unui interes paralel al sociologilor pentru relația dintre religie și sănătate.[2]

Practic, toți{{efn|name="All"|„În ciuda lipsei unor criterii de demarcație general acceptate, constatăm practic un acord remarcabil între toți filozofii și oamenii de știință că domenii precum astrologia, creaționismul, homeopatia, divinația, psihokinezia, vindecarea prin credință, clarviziunea sau ufologia fie sunt pseudoștiințe, fie duc lipsă de un cadru epistemologic pentru a fi luate în serios.” Martin Mahner, 2013.[3] oamenilor de știință și filosofilor consideră vindecarea prin credință ca o pseudoștiință.[3][7][8][9] Vindecarea prin credință poate fi clasificată ca o practică spiritualăsupranaturală[10] sau paranormală[11] și, în unele cazuri, credința în vindecarea prin astfel de metode poate fi considerată o credință în magie.[12] American Cancer Society susține că „dovezile științifice disponibile nu susțin pretenția că vindecarea prin credință poate produce efectiv o vindecare a bolilor fizice”.[5] „În cazul unor boli sau răni grave s-a produs decesul, invaliditatea și alte rezultate nedorite atunci când vindecarea prin credință a fost aleasă în locul îngrijirii medicale specializate.”[5] Mulți copii au murit atunci când părinții au practicat vindecarea prin credință în locul îngrijirii medicale specializate.[13] Rezultate similare s-au înregistrat la adulți.[14]

„O! bărbat bun, nu se cuvine ţie a fi biruit de aceste dureri, nici se cade celui ce se luptă cu vrăjmaşii cei nevăzuţi a avea purtare de grijă pentru trup. Nădăjduieşte că, dacă vei pune scăparea ta spre Cel Preaînalt, va fugi această rană de la locaşul trupului tău.”

 „O! bărbat bun, nu se cuvine ţie a fi biruit de aceste dureri, nici se cade celui ce se luptă cu vrăjmaşii cei nevăzuţi a avea purtare de grijă pentru trup. Nădăjduieşte că, dacă vei pune scăparea ta spre Cel Preaînalt, va fugi această rană de la locaşul trupului tău.”


decembrie 27, 2022

Busuiocul

 

Busuiocul

In tratamentul gripei si al racelii, desfundarea nasului este foarte importanta, deoarece prin respiratie normala pe nas, sunt evitate complicatiile bronsice si pulmonare. Busuiocul (Basilici folium). Renumit inca din antichitate pentru capacitatea sa de a vindeca infectiile respiratorii, busuiocul este recomandat si in zilele noastre, mai ales pentru ameliorarea afectiunilor cailor respiratorii. Busuiocul are efecte antiseptice si expectorante. Pentru a indeparta rapid simptomele racelilor, se recomanda decoctul de busuioc.

O alta metoda foarte buna pentru tratarea racelilor este inhalatia. Pentru aceasta se pun doua-trei picaturi de ulei de busuioc intr-un vas cu apa fierbinte si se inhaleaza aburul rezultat sub un prosp. Efectul este decongestionarea cavitatilor nazale. Astfel este impiedicata aparitia complicatiilor bronsice si pulmonare, disparand totodata discomfortul produs de raceala.

Ceaiul de busuioc

Administrat tot sub forma de ceai fierbinte cu miere, revitalizeaza rapid organismul ajutand de asemenea la stoparea procesului gripal in orice faza a sa, dar mai ales in faza de debut. Ceaiul de busuioc se bea foarte cald, inghitind lent fara consum de alimente in timpul tratamentului. Este bine sa se consume 6-7 cani cu infuzie de busuioc indulcit cu miere, ceai care se bea la intervale de 15-30 de minute una de alta. Ceaiul se prepara prin punerea a 1-2 tulpini florifere de busuioc la o cana de apa clocotita si lasarea la infuzat timp de 15 minute. Daca apare febra, se adauga si 1-2 lingurite de menta la o cana de ceai.

Cel mai cunoscut tip de sparanghel este cel verde, însă mai sunt cunoscute alte două tipuri: cel alb, mai fraged cu aromă mai subtilă, este cultivat subteran pentru a i se inhiba producția de clorofilă și pentru obținerea culorii albe. Al doilea tip este cel purpuriu, de dimensiuni mai mici și cu aromă fructată. Conține antocianine care îi conferă culoarea specifică.

 În Antichitate sparanghelul era consumat pentru efectele sale afrodisiace, însă cu timpul au fost descoperite și alte efecte benefice. Beneficiile sparanghelului asupra sănătății sunt nenumărate, în special datorită conținutului de saponine, flavonoide, vitamine și minerale. Această legumă a devenit apreciată datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatoare și antiîmbătrânire.

Sparanghelul face parte din specia de plante numită Asparagus officinalis, din familia Liliaceae. A fost cultivată pentru prima dată în Egiptul antic, pentru proprietățile sale diuretice și afrodisiace.

Cel mai cunoscut tip de sparanghel este cel verde, însă mai sunt cunoscute alte două tipuri: cel alb, mai fraged cu aromă mai subtilă, este cultivat subteran pentru a i se inhiba producția de clorofilă și pentru obținerea culorii albe. Al doilea tip este cel purpuriu, de dimensiuni mai mici și cu aromă fructată. Conține antocianine care îi conferă culoarea specifică.

Pune un săculeţ de ceai în apă îngheţată. Aplică acest săculeţ îngheţat pe zona afectată pentru a scăpa de durere.

 4. Ceapa are aceleaşi proprietăţi şi este excelentă pentru întărirea danturii. Se mestecă timp de trei minute zilnic, iar durerile te vor ocoli.

5. Lămâia este o importantă sursă de vitamina C, dar şi un bun remediu pentru dinţii afectaţi de alimentaţia improprie. Atât în cazul durerilor de dinţi, cât şi pentru menţinerea sănătăţii lor, spală-ţi gura cu sucul unei lămâi dimineaţa, imediat cum te-ai trezit. Bacteriile şi tartrul vor fi îndepărtate şi vei avea o dantură curată şi o respiraţie proaspătă.

6. Pune într-un pahar cu apă călduţă o jumătate de linguriţă de sare şi clăteşte gura cu această soluţie la interval de câteva ore.

7. Pune câteva frunze de oregano într-o cană cu apă clocotită,  ţine-le timp 5 minute şi lasă infuzia să se răcească. Apoi fă gargară.

8. Aplicarea unor pachete cu gheaţă pe obraji reduce durerea de dinţi.

9. Taie un castravete în felii subţiri şi presează cu acestea dintele afectat.

10.  Pune un săculeţ de ceai în apă îngheţată. Aplică acest săculeţ îngheţat pe zona afectată pentru a scăpa de durere.

Leacuri rusesti contra reumatismului si artritei: Rusii prepara singuri un unguent contra reumatismului pe baza de mustar. Pentru asta ai nevoie 200 g de mustar uscat, pe care-l amesteci cu parafina sau gaz lampant pana cand acesta are consistenta unei creme. Unguentul se pastreaza o noapte la loc cald, dupa care se poate folosi. Se maseaza zona afectata, de prefera seara, pana cand unguentul patrunde in piele. A doua zi, se spala locul cu apa calduta. Folosind acest remediu, durerile vor disparea, iar umflaturile vor scadea. Vezi si: Masca cu efect de lifting pentru pielea imbatranita. Reteta ruseasca care va sare in ajutor Cea mai buna frectie contra durerilor reumatice si de artrita: 500 g terebentina pura, 500 ml alcool pur, 500 g ulei de masline, jumatate de lingurita camfor. Se dizolva camforul in terebentina, se adauga uleiul de masline (in Rusia se folosea gazul lampant) si apoi alcoolul. Se agita bine inainte de folosire si apoi se frectioneaza zonele afectate pana cand frectia intra complet in piele, apoi bandajati cu o bucata de lana, pastrand bandajul toata noaptea. Acest ratamentul opreste rapid durerile reumatice, artritice, dar si pe cele musculare. Leacuri rusesti recomandate in astm In caz de astm, rusii folosesc foarte des inhalatiile cu ace de pin. Ai nevoie de 500 g ace si conuri de pin si 4 litri de apa. Acele si conurile de pini se adauga in cei 4 litri de apa, se fierb bine, iar la final se inhaleaza aburul fierbinte, tinand un prosop deasupra capului. Doua sedinte a cate 15 minute, in fiecare zi, aduceau ameliorari radicale. Infuzia cu ceai de ghimbir este si ea foarte buna in aceasta afectiune. Se spala, se cojesc si se rad 400 g ghimbir, se pun intr-o sticla de 1 litru si apoi se umple cu alcool. Solutia obtinuta se tine la macerat vreme de 2 saptamani, agitand din cand in cand. La final, se strecoara printr-un tifon, storcand bine reziduul. Se lasa o zi sa se depuna sedimentul si se trece infuzia limpede in alta sticla. Se ia de doua ori pe zi cate 1 lingurita in jumatate de pahar cu apa calda, dupa mese. Consumat cu regularitate, hreanul preparat cu suc de lamaie este foarte eficient. Se da prin razatoare 250 g hrean proaspat si se adauga peste el sucul de la 2-3 lamai, formandu-se un amestec gros care trebuie tinut la rece. Se consuma cate jumatate de lingurita, de doua ori pe zi, dimineata si la pranz. Leacuri rusesti care te scapa de eczeme Pe vremuri, rusii preparau o unsoare din cenusa de pipa, fiind foarte eficienta impotriva herpesurilor si a eczemelor. Pentru a scapa de eczeme, un leac foarte bun este si balsamul din usturoi si miere Se fierbe usturoiul, se farama si se amesteca cu o cantitate egala de miere. Se aplica pe zona afectata seara, la culcare, apoi pe deasupra se aplica o felie de ceara. Se bandajeaza lejer. Dimineata se indeparteaza cu un sapun special sau petrol si se bandajeaza. Tratamentul se repeta si in noaptea urmatoare. Dupa cateva zile rezultatele sunt excelente. Rusii inca mai folosesc in caz de eczeme un leac ciudat, dar se pare ca eficient, cu ulei de galbenus. Se fierbe bine un ou, iar galbenusul acestuia se inteapa cu o sarmulita subtire si se tine deasupra unei flacari de lumanare. La suprafata galbenusului vor aparea niste picaturi („ulei”). Acestea trebuie culese cu grija si folosite ca „ulei” pentru ungerea locurilor afectate. Leacuri rusesti contra anginei pectorale Medicina populara rusa trata cu succes aceasta boala folosind boabele de maces, ce asigurau o vindecare completa. Acestia pregateau o infuzie din 7 linguri cu macese (intregi sau sfaramate), adaugate intr-un vas cu 7 pahare de apa clocotita. Se acopera bine vasul si se lasa la infuzat timp de 24 de ore. La final, infuzia se strecoara, storcand macesele. Se pastra la rece si se administrau cate 3 pahare pe zi, la mese. Leacuri rusesti pentru anemia de primavara Medicina populara rusa prescria pentru aceasta afectiune o alimentatie bogata in: carne, ficat, galbenus de ou, creier de vitel, lapte, unt, icre, usturoi si ceapa. Pacientul trebuia sa bea 2 l de lapte pe zi, iar uneori se adauga si putin carbune medicinal in el. Un alt remediu util era acela cu ovaz. Intr-un vas emailat se adauga trei sferturi cu ovaz proaspat, iar apoi se adauga lapte, incat sa acopere boabele si putina slanina de porc topita, cam de 1 cm grosime. Se acopera vasul si se fierbe la foc mic intr-un cuptor, pana cand boabele devin moi si imbibate. Daca este necesar, se mai adauga lapte. Produsul obtinut se consuma de 3 ori pe zi, cate 1-2 linguri. 4 tulpini de aloe se lasa intr-o sticla cu vin la macerat pentru 4-5 zile. Rezultatul obtinut se consuma cate 1 pahar, de 3 ori pe zi. Fierul este un lucru esential in toate cazurile de anemie. In Siberia, se recomanda metoda urmatoare: vara, se iau 5-10 cuie de fier (nu din otel), se spala si se infig intr-un mar verde. Marul se mananca dupa 24 de ore. Doza obisnuita este de trei mere pe zi. Iarna se pune intr-un pahar cu apa un cui mare si se lasa 24 de ore. Apoi „apa de fier” va fi bauta. Doza: o lingura, de trei ori pe zi. Se continua tratamentul din acelasi pahar, cuiul se lasa in apa, dar se scutura continutul inainte de a bea. Inainte ca paharul sa se goleasca, se pregateste un altul (dintii se spala dupa fiecare lingura de „apa de fier”, pentru a preveni cariile dentare). „Calcifierea” – este un procedeu recomandat in toate cazurile de tuberculoza si anemie. Pregatirea medicamentului: se pun 10 oua crude (cu coaja) intr-un borcan. Ouale se acopera apoi cu suc de lamaie. Se asteapta pana cand coaja oului se dizolva complet – in aproximativ doua saptamani. Se adauga 360 g de miere si un pahar de coniac (de struguri). Se amesteca bine. Se pastreaza la loc rece si intunecos. Doza: un paharel de 2-3 ori pe zi, inainte de masa. Leacuri rusesti contra leucoreei (scurgeri vaginale) In Rusia si Siberia, erau folosite spalaturi cu „ceai” cald de coji de stejar, de doua ori pe zi. La un pahar de apa se pune o lingurita plina cu coji de stejar. Se fierbe 3 minute. Ceaiul este strecurat si apoi se foloseste pentru instilatii vaginale. De asemenea, foarte utile erau si spalaturile vaginale cu violete uscate. O mana de flori se oparesc cu un litru de apa. Se lasa sa se infuzeze timp de 20 de minute. Se fac spalaturi zilnice. Sucul de dracila proaspata este foarte eficient. Se bea cate o ceasca de suc pe zi. Decoct de coada-soricelului. Se pune o lingura de planta la o cana de apa. Se fierbe 20 de minute. Se consuma cate 2-3 cesti pe zi. Flori de salcam alb. Medicina populara rusa recomanda consumul florilor de salcam pentru oprirea leucoreei. Pe timpul oricarui tratament, activitatile sexuale sunt interzise. Planta nu este recomandata in timpul sarcinii sau cand exista dereglari ale organelor sexuale. Leacuri rusesti contra menstruatiei neregulate Pentru menstruatii prelungite si dureroase, rusoaicele foloseau cornul de secara. La 30 grame de corn de secara se pun 45 g alcool si se lasa 7 zile la macerat. Se iau 10 picaturi de tinctura intr-un paharut cu apa calda, de doua ori pe zi, dimineata si seara. Daca aceasta nu da rezultate, doza se dubleaza in urmatoarele zile, pana cand isi face efectul. Se pot folosi pana la 60 de picaturi. Pentru intarzieri menstruale sau menstruatii insuficiente, femeile din Rusia beau infuzie de musetel, 2 pahare odata. Leacuri rusesti contra dizenterie (diaree puternica) Terapia cu mere. Se incepe cu o clisma cu infuzie de musetel si un post complet de 24 de ore. Apoi, in decursul urmatoarelor 24 de ore, pacientului i se administreaza, la fiecare 4 ore, 2 mere curatate de coaja si date prin razatoare (in total, 12 mere). Ciresata. Un sfert de kilogram de cirese proaspete se puneau in 3/4 litri vin rosu, pastrat la loc cald sau la soare timp de 2-3 zile. Se consuma cate un pahar mic de vin, de 3 ori pe zi (doza pentru copii era de un degetar.) Acesta era considerat un excelent medicament profilactic in timpul epidemiei. Apa calda cu sare. Intr-un pahar cu apa calda se punea o lingura de sare. Se amesteca pana la dizolvarea completa. Bolnavul lua o lingura de solutie, apoi nu mai manca si nu mai bea nimic, 24 de ore. O zi de tratament era deseori suficienta. Mii de soldati rusi au fost tratati astfel, in timpul primului razboi mondial (1914-1918). Paine neagra prajita si prefacuta in scrum. Se pune o lingurita de scrum intr-un pahar de vin rosu, o data pe zi. Se repeta cura, daca mai este necesar. Leacuri rusesti contra gutei Dieta alimentara. Se recomanda doar carnea de vaca fiarta, produsele lactate, precum si fructele si legumele radacinoase (morcovi, sfecla si napi). In Rusia, bolnavii foloseau ca tratament si terapia cu intepaturi de albine. Pudra din frunze de mac salbatic. Frunzele de mac uscate sunt pisate si aplicate pe comprese umede, in zona afectata. Se leaga usor. Si in prezent, toti bolnavii de guta sunt sfatuiti, in Rusia, sa poarte ciorapi de lana inmuiati in solutie de ceapa. Se pun 8 felii de ceapa taiata, la 3 litri de apa. Se fierbe timp de 30 de minute si apoi se strecoara. In apa rezultata se inmoaie ciorapii curati pentru 10 minute si se usuca fara a mai fi clatiti. Tratamentul a dat rezultate neasteptate. Leacuri rusesti contra hemoroizilor Ceaiul de lumanarica are un efect total, chiar si in cazurile avansate. O lingura de flori uscate de lumanarica sunt introduse in apa fierbinte, apoi fierte 10 minute. Se strecoara si se bea ceaiul cald, de 2-4 ori pe zi. De regula, sangerarea dispare in 2-5 zile, iar boala in 10-15 zile. Acest procedeu Tuica de roscove. 150 g roscove rase bine, introduse intr-un litru de tuica (sau alcool de 40 gr.), se lasa la macerat la loc cald, cel putin 10 zile. Se consuma cate 1 paharel mic, de doua ori pe zi, inainte de masa. Si frunzele de frasin reprezinta un bun remediu siberian. Se prepara un suc proaspat de frunze de frasin si se administreaza de 3 ori pe zi, intr-un pahar mic, indulcit cu miere si urmat de un pahar cu apa calda. Se spune ca aduce o usurare, insa cura este de lunga durata. Supozitoare din cartofi: se taie cartoful in bucati mici, sub forma de supozitoare, si se introduc in anus. Se pastreaza toata noaptea. Leacuri rusesti contra durerilor de stomac Rusii folosesc pentru ulcer terapia cu cartofi cruzi. Acestia nu se curata de coaja, se spala bine, se dau pe razatoare, iar sucul lor se stoarce. Se ia din acest suc, de 2-3 ori pe zi, cate un pahar. In unele cazuri, se poate adauga si putin ulei vegetal. In cazurile acute, cu sangerari, se face un tratament de 5 zile, dupa cum urmeaza: se curata bine intestinele cu ajutorul clismei (un amestec de apa calda cu sare), iar bolnavul va fi hranit doar cu cartofi fierti fara sare, la care se adauga galbenusuri de oua fierte tari. Se iau 4-5 mese pe zi. In timpul acestui tratament, lichidele trebuie cat mai mult reduse. Un pahar de suc de aloe se combina cu 3/4 pahar de miere, precum si cu o cantitate egala de ulei de masline. Acest preparat se pune intr-o sticla si se leaga bine gatul acesteia. Se fierbe la bain-marie, timp de 3 ore. Se raceste si se pastreaza la loc racoros. Se administreaza cate o lingura dimineata, inainte de masa. Se agita sticla inainte de intrebuintare. Acest medicament se pastreaza la frigider, tipm de 1 saptamana. Sucul de varza proaspata este un excelent medicament pentru ulcer. Se obtine prin maruntirea verzei prin masina de tocat, apoi sucul se strecoara printr-un tifon. Se beau 4-5 pahare pe zi, inainte de masa sau dupa. Nu se consuma alt lichid timp de cel putin o saptamana. Un amestec de ghimbir cu apa este considerat un bun medicament in tratarea ulcerului. La 1 litru de apa se pune o lingurita de radacina de ghimbir macinata. Se fierbe timp de 30 de minute, se strecoara si se raceste. Se poate adauga putina miere pentru gust. Se beau 3-4 pahare pe zi, in timpul mesei sau dupa masa. Rezultatele s-au dovedit a fi foarte bune. Un preparat pe baza de amestec de mai multe plante este recomandat in toate cazurile de ulcere. Se ia o cantitate egala (o lingurita) de frunze de menta, gentiana, salvie si cimbru si se adauga intr-un litru de apa. Se fierbe amestecul timp de 30 de minute, se raceste, se strecoara si se beau cate 2 pahare de decoct, de doua ori pe zi, intre mese. In caz de gastrita, rusii foloseau un remediu din seminte de mustar. Acestia inghiteau zilnic seminte de mustar cu apa, incepand cu o samanta si mergand progresiv pana la 20 de seminte. Apoi cantitatea descrestea cu cate o samanta pe zi. Se repeta tratamentul dupa 1 saptamana daca era necesar. In caz de gastrita cronica, acestia radeau 2 mere verzi cu coaja si le consumau imediat. Bolnavul nu trebuia sa mai manance nimic timp de 5 ore. Tratamentul se repeta de 4 ori, la interval de 1 saptamana, reducand la 4 ore timpul de abtinere de la mancare si bautura. Tratamentul provoaca uneori exces de gaze in stomac si este recomandat un regim cu carne si legume fierte. In caz de colita, inflamarea intestinului, rusii folosesc clismele. Acestia fac 2 clisme. Prima, cu 3-4 pahare de apa calda, iar imediat dupa scaunul produs, se face a doua clisma, compusa dintr-un pahar de zeama de orez, amestecata cu 30 g zahar lactic. Aceasta trebuie sa ramana in organism toata noaptea. Dupa o saptamana de tratament, simptomele de colita dispar, dar este indicat sa se urmeze tratamentul inca o saptamana, apoi sa se ia zahar lactic inca o saptamana (de doua ori pe zi, cate 30 g). In combinatie cu acest tratament, se mai consuma si un ceai din salvie + vinetele + flori de musetel. Se strecoara si se ia cate o lingura la 2 ore, in timpul zilei. Pentru a scapa de gazele din stomac, rusii consuma ceai de anason. 1 lingurita de seminte de anason si 1 lingurita de miere se fierb cu 200 ml apa, timp de 10 minute, se racesc si se strecoara. Doza este de 1-2 linguri pe zi. De asemenea, la fel de eficiente sunt si semintele de marar, semintele de patlagina, musetelul si violetele. Leacuri rusesti contra tuberculozei Un remediu siberian foarte bun se prepara pe baza urmatoarelor ingrediente: 1,100 kg miere din flori de tei, 1 pahar aloe taiata marunt, 1/2 pahar ulei de masline, 26 g crengi de mesteacan, 13 g flori de tei. Se amesteca intr-un vas mierea, se adauga aloe si se fierb timp de 10 minute. In acelasi timp, se fierb crengile de mesteacan si florile de tei in 2 pahare de apa, timp de 2-5 minute. Se lasa mierea si celalalt amestec sa se raceasca, apoi se adauga in miere apa in care au fiert crengile de mesteacan si florile de tei. La final, se adauga si uleiul de masline. Se consuma cate 1 lingura, de 3 ori pe zi. Un alt remediu recomandat de catre practicienii rusi in cazurile de anemie sau tuberculoza in primele faze, este urmatorul: se folosesc, in cantitati egale, slanina de porc topita, unt nesarat, miere si cacao. Aceste ingrediente se pun intr-un vas smaltuit si se lasa la foc mic, amestecandu-se continuu. Cand amestecul incepe sa fiarba, se indeparteaza de pe foc, se raceste si se pune in borcane. Se pastreaza la loc racoros si la intuneric. Se administreaza cate o lingurita intr-un pahar fierbinte de lapte, de la 3 la 5 ori pe zi. Leacuri rusesti care te scapa de raceli Practicienii rusi recomanda consumarea ceaiului de macese, ca o metoda preventiva contra racelii si ca un tonic pentru stomac, rinichi si circulatie. Se pun 2 lingurite de flori uscate de maces, la un pahar cu apa, strecurat si luat de 3 ori pe zi, dupa mese. Daca au inceput sa apara semne de raceala (dureri in gat, tuse, frisoane), rusii isi fac bai la picioare in apa fierbinte cu sare si isi curatati intestinele folosind clismele din 1 lingura de seminte de in, ovaz sau orz (macinate), fierte in 4 pahare cu apa. Aceasta se strecoara, apoi se adauga o lingura de sare si doua linguri de ulei vegetal. Apa sa fie foarte calda, dar nu fierbinte. – abtineti-va de la orice fel de mancare, cel putin 24 de ore. In cazuri grave de raceli si bronsite, rusii consuma un decoct de lapte si licheni. La un pahar de lapte nefiert, se adauga o lingura de licheni sau frunze de salvie (se gasesc la Plafar). Se fierbe continutul la foc mic, timp de 10 minute. Se strecoara si se fierbe inca o data. Laptele se bea inainte de culcare, cat mai fierbinte. Se se vor folosi vase smaltuite, fara fisuri in smalt. Se acopera cu o farfurioara de portelan, niciodata cu ceva metalic. Tratamentul se repeta in fiecare seara pana la vindecare. Un alt remediu siberian impotriva racelii si a gripei puternice este urmatorul: in 0,5 litri alcool diluat sau vodca, se adauga 20 g pelin uscat si se lasa la macerat timp de 24 de ore. Se bea o jumatate de pahar pe zi, cu 15 minute inainte de masa si inainte de culcare. De asemenea, o bucata de carpa se inmoaie intr-un amestec egal de ulei de masline, otet si camfor si se aplica pe piept comprese, pe timpul noptii, iar tot mai multi practicieni recomanda introducerea mustarului in ciorapi de lana. Contra bronsitei, se rade un hrean negru, apoi se stoarce sucul si se amesteca cu 350 g miere lichida. Se administreaza cate 2 linguri inainte de fiecare masa si inainte de culcare. Contra laringitei, rusii folosesc urmatorul remediu: in 2 litri de apa clocotita se pun 400 g tarate (se poate indulci cu miere). Se bea in decursul zilei, in loc de alt lichid, dar fierbinte. Acest remediu vindeca laringita intr-o singura zi. De asemenea, un alt remediu foarte eficient este si cel cu anason. Jumatate pahar de seminte de anason se fierb 15 minute cu un pahar de apa, apoi se strecoara. Se adauga putina miere si o lingura de coniac. Se ia cate o lingura, la fiecare jumatate de ora. Reface vocea in cateva ore. Contra tusei, se pun 50 g radacina uscata de piper in 0,25 litri de vin alb. Se da intr-un clocot si se strecoara. Se administreaza in decursul zilei, in 3 portii egale, cald. De asemenea, si laptele cu usturoi este foarte eficient in cazul tusei. Se fierb 5 minute, intr-un pahar cu lapte, 5 catei de usturoi dati prin razatoare. Se strecoara. Se ia indulcit cu miere in decurs de o zi.

 

Leacuri rusesti contra reumatismului si artritei:

  • Rusii prepara singuri un unguent contra reumatismului pe baza de mustar. Pentru asta ai nevoie 200 g de mustar uscat, pe care-l amesteci cu parafina sau gaz lampant pana cand acesta are consistenta unei creme. Unguentul se pastreaza o noapte la loc cald, dupa care se poate folosi. Se maseaza zona afectata, de prefera seara, pana cand unguentul patrunde in piele. A doua zi, se spala locul cu apa calduta. Folosind acest remediu, durerile vor disparea, iar umflaturile vor scadea. Vezi si: Masca cu efect de lifting pentru pielea imbatranita. Reteta ruseasca care va sare in ajutor
  • Cea mai buna frectie contra durerilor reumatice si de artrita: 500 g terebentina pura, 500 ml alcool pur, 500 g ulei de masline, jumatate de lingurita camfor. Se dizolva camforul in terebentina, se adauga uleiul de masline (in Rusia se folosea gazul lampant) si apoi alcoolul. Se agita bine inainte de folosire si apoi se frectioneaza zonele afectate pana cand frectia intra complet in piele, apoi bandajati cu o bucata de lana, pastrand bandajul toata noaptea. Acest ratamentul opreste rapid durerile reumatice, artritice, dar si pe cele musculare.

Leacuri rusesti recomandate in astm

  • In caz de astm, rusii folosesc foarte des inhalatiile cu ace de pin. Ai nevoie de 500 g ace si conuri de pin si 4 litri de apa. Acele si conurile de pini se adauga in cei 4 litri de apa, se fierb bine, iar la final se inhaleaza aburul fierbinte, tinand un prosop deasupra capului. Doua sedinte a cate 15 minute, in fiecare zi, aduceau ameliorari radicale.
  • Infuzia cu ceai de ghimbir este si ea foarte buna in aceasta afectiune. Se spala, se cojesc si se rad 400 g ghimbir, se pun intr-o sticla de 1 litru si apoi se umple cu alcool. Solutia obtinuta se tine la macerat vreme de 2 saptamani, agitand din cand in cand. La final, se strecoara printr-un tifon, storcand bine reziduul. Se lasa o zi sa se depuna sedimentul si se trece infuzia limpede in alta sticla. Se ia de doua ori pe zi cate 1 lingurita in jumatate de pahar cu apa calda, dupa mese.
  • Consumat cu regularitate, hreanul preparat cu suc de lamaie este foarte eficient. Se da prin razatoare 250 g hrean proaspat si se adauga peste el sucul de la 2-3 lamai, formandu-se un amestec gros care trebuie tinut la rece. Se consuma cate jumatate de lingurita, de doua ori pe zi, dimineata si la pranz.

Leacuri rusesti care te scapa de eczeme

  • Pe vremuri, rusii preparau o unsoare din cenusa de pipa, fiind foarte eficienta impotriva herpesurilor si a eczemelor.
  • Pentru a scapa de eczeme, un leac foarte bun este si balsamul din usturoi si miere Se fierbe usturoiul, se farama si se amesteca cu o cantitate egala de miere. Se aplica pe zona afectata seara, la culcare, apoi pe deasupra se aplica o felie de ceara. Se bandajeaza lejer. Dimineata se indeparteaza cu un sapun special sau petrol si se bandajeaza. Tratamentul se repeta si in noaptea urmatoare. Dupa cateva zile rezultatele sunt excelente.
  • Rusii inca mai folosesc in caz de eczeme un leac ciudat, dar se pare ca eficient, cu ulei de galbenus. Se fierbe bine un ou, iar galbenusul acestuia se inteapa cu o sarmulita subtire si se tine deasupra unei flacari de lumanare. La suprafata galbenusului vor aparea niste picaturi („ulei”). Acestea trebuie culese cu grija si folosite ca „ulei” pentru ungerea locurilor afectate.

Leacuri rusesti contra anginei pectorale

  • Medicina populara rusa trata cu succes aceasta boala folosind boabele de maces, ce asigurau o vindecare completa. Acestia pregateau o infuzie din 7 linguri cu macese (intregi sau sfaramate), adaugate intr-un vas cu 7 pahare de apa clocotita. Se acopera bine vasul si se lasa la infuzat timp de  24 de ore. La final, infuzia se strecoara, storcand macesele. Se pastra la rece si se administrau cate 3  pahare pe zi, la mese.

Leacuri rusesti pentru anemia de primavara

  • Medicina populara rusa prescria pentru aceasta afectiune o alimentatie bogata in: carne, ficat, galbenus de ou, creier de vitel, lapte, unt, icre, usturoi si ceapa. Pacientul trebuia sa bea 2 l de lapte pe zi, iar uneori se adauga si putin carbune medicinal in el.
  • Un alt remediu util era acela cu ovaz. Intr-un vas emailat se adauga trei sferturi cu ovaz proaspat, iar apoi se adauga lapte, incat sa acopere boabele si putina slanina de porc topita, cam de 1 cm grosime. Se acopera vasul si se fierbe la foc mic intr-un cuptor, pana cand boabele devin moi si imbibate. Daca este necesar, se mai adauga lapte. Produsul obtinut se consuma de 3 ori pe zi, cate 1-2 linguri.
  •  4 tulpini de aloe se lasa intr-o sticla cu vin la macerat pentru 4-5 zile. Rezultatul obtinut se consuma cate 1 pahar, de 3 ori pe zi.
  • Fierul este un lucru esential in toate cazurile de anemie. In Siberia, se recomanda metoda urmatoare: vara, se iau 5-10 cuie de fier (nu din otel), se spala si se infig intr-un mar verde. Marul se mananca dupa 24 de ore. Doza obisnuita este de trei mere pe zi. Iarna se pune intr-un pahar cu apa un cui mare si se lasa 24 de ore. Apoi „apa de fier” va fi bauta. Doza: o lingura, de trei ori pe zi. Se continua tratamentul din acelasi pahar, cuiul se lasa in apa, dar se scutura continutul inainte de a bea. Inainte ca paharul sa se goleasca, se pregateste un altul (dintii se spala dupa fiecare lingura de „apa de fier”, pentru a preveni cariile dentare).
  • „Calcifierea” – este un procedeu recomandat in toate cazurile de tuberculoza si anemie. Pregatirea medicamentului: se pun 10 oua crude (cu coaja) intr-un borcan. Ouale se acopera apoi cu suc de lamaie. Se asteapta pana cand coaja oului se dizolva complet – in aproximativ doua saptamani. Se adauga 360 g de miere si un pahar de coniac (de struguri). Se amesteca bine. Se pastreaza la loc rece si intunecos. Doza: un paharel de 2-3 ori pe zi, inainte de masa.

Leacuri rusesti contra leucoreei (scurgeri vaginale)

  • In Rusia si Siberia, erau folosite spalaturi cu „ceai” cald de coji de stejar, de doua ori pe zi. La un pahar de apa se pune o lingurita plina cu coji de stejar. Se fierbe 3 minute. Ceaiul este strecurat si apoi se foloseste pentru instilatii vaginale. De asemenea, foarte utile erau si spalaturile vaginale cu violete uscate. O mana de flori se oparesc cu un litru de apa. Se lasa sa se infuzeze timp de 20 de minute. Se fac spalaturi zilnice.
  • Sucul de dracila proaspata este foarte eficient. Se bea cate o ceasca de suc pe zi.
  • Decoct de coada-soricelului. Se pune o lingura de planta la o cana de apa. Se fierbe 20 de minute. Se consuma cate 2-3 cesti pe zi.
  • Flori de salcam alb. Medicina populara rusa recomanda consumul florilor de salcam pentru oprirea leucoreei. Pe timpul oricarui tratament, activitatile sexuale sunt interzise. Planta nu este recomandata in timpul sarcinii sau cand exista dereglari ale organelor sexuale.

Leacuri rusesti contra menstruatiei neregulate

  • Pentru menstruatii prelungite si dureroase, rusoaicele foloseau cornul de secara. La 30 grame de corn de secara se pun 45 g alcool si se lasa 7 zile la macerat. Se iau 10 picaturi de tinctura intr-un paharut cu apa calda, de doua ori pe zi, dimineata si seara. Daca aceasta nu da rezultate, doza se dubleaza in urmatoarele zile, pana cand isi face efectul. Se pot folosi pana la 60 de picaturi.
  • Pentru intarzieri menstruale sau menstruatii insuficiente, femeile din Rusia beau infuzie de musetel, 2 pahare odata.

Leacuri rusesti contra dizenterie (diaree puternica)

  • Terapia cu mere. Se incepe cu o clisma cu infuzie de musetel si un post complet de 24 de ore. Apoi, in decursul urmatoarelor 24 de ore, pacientului i se administreaza, la fiecare 4 ore, 2 mere curatate de coaja si date prin razatoare (in total, 12 mere).
  • Ciresata. Un sfert de kilogram de cirese proaspete se puneau in 3/4 litri vin rosu, pastrat la loc cald sau la soare timp de 2-3 zile. Se consuma cate un pahar mic de vin, de 3 ori pe zi (doza pentru copii era de un degetar.) Acesta era considerat un excelent medicament profilactic in timpul epidemiei.
  • Apa calda cu sare. Intr-un pahar cu apa calda se punea o lingura de sare. Se amesteca pana la dizolvarea completa. Bolnavul lua o lingura de solutie, apoi nu mai manca si nu mai bea nimic, 24 de ore. O zi de tratament era deseori suficienta. Mii de soldati rusi au fost tratati astfel, in timpul primului razboi mondial (1914-1918).
  • Paine neagra prajita si prefacuta in scrum. Se pune o lingurita de scrum intr-un pahar de vin rosu, o data pe zi. Se repeta cura, daca mai este necesar.

Leacuri rusesti contra gutei

  • Dieta alimentara. Se recomanda doar carnea de vaca fiarta, produsele lactate, precum si fructele si legumele radacinoase (morcovi, sfecla si napi).
  • In Rusia, bolnavii foloseau ca tratament si terapia cu intepaturi de albine.
  • Pudra din frunze de mac salbatic. Frunzele de mac uscate sunt pisate si aplicate pe comprese umede, in zona afectata. Se leaga usor.
  • Si in prezent, toti bolnavii de guta sunt sfatuiti, in Rusia, sa poarte ciorapi de lana inmuiati in solutie de ceapa. Se pun 8 felii de ceapa taiata, la 3 litri de apa. Se fierbe timp de 30 de minute si apoi se strecoara. In apa rezultata se inmoaie ciorapii curati pentru 10 minute si se usuca fara a mai fi clatiti. Tratamentul a dat rezultate neasteptate.

Leacuri rusesti contra hemoroizilor

  • Ceaiul de lumanarica are un efect total, chiar si in cazurile avansate. O lingura de flori uscate de lumanarica sunt introduse in apa fierbinte, apoi fierte 10 minute. Se strecoara si se bea ceaiul cald, de 2-4 ori pe zi. De regula, sangerarea dispare in 2-5 zile, iar boala in 10-15 zile. Acest procedeu
  • Tuica de roscove. 150 g roscove rase bine, introduse intr-un litru de tuica (sau alcool de 40 gr.), se lasa la macerat la loc cald, cel putin 10 zile. Se consuma cate 1 paharel mic, de doua ori pe zi, inainte de masa.
  • Si frunzele de frasin reprezinta un bun remediu siberian. Se prepara un suc proaspat de frunze de frasin si se administreaza de 3 ori pe zi, intr-un pahar mic, indulcit cu miere si urmat de un pahar cu apa calda. Se spune ca aduce o usurare, insa cura este de lunga durata.
  • Supozitoare din cartofi: se taie cartoful in bucati mici, sub forma de supozitoare, si se introduc in anus. Se pastreaza toata noaptea.

Leacuri rusesti contra durerilor de stomac

  • Rusii folosesc pentru ulcer terapia cu cartofi cruzi. Acestia nu se curata de coaja, se spala bine, se dau pe razatoare, iar sucul lor se stoarce. Se ia din acest suc, de 2-3 ori pe zi, cate un pahar. In unele cazuri, se poate adauga si putin ulei vegetal. In cazurile acute, cu sangerari, se face un tratament de 5 zile, dupa cum urmeaza: se curata bine intestinele cu ajutorul clismei (un amestec de apa calda cu sare), iar bolnavul va fi hranit doar cu cartofi fierti fara sare, la care se adauga galbenusuri de oua fierte tari. Se iau 4-5 mese pe zi. In timpul acestui tratament, lichidele trebuie cat mai mult reduse.
  • Un pahar de suc de aloe se combina cu 3/4 pahar de miere, precum si cu o cantitate egala de ulei de masline. Acest preparat se pune intr-o sticla si se leaga bine gatul acesteia. Se fierbe la bain-marie, timp de 3 ore. Se raceste si se pastreaza la loc racoros. Se administreaza cate o lingura dimineata, inainte de masa. Se agita sticla inainte de intrebuintare. Acest medicament se pastreaza la frigider, tipm de 1 saptamana.
  • Sucul de varza proaspata este un excelent medicament pentru ulcer. Se obtine prin maruntirea verzei prin masina de tocat, apoi sucul se strecoara printr-un tifon. Se beau 4-5 pahare pe zi, inainte de masa sau dupa. Nu se consuma alt lichid timp de cel putin o saptamana.
  •  Un amestec de ghimbir cu apa este considerat un bun medicament in tratarea ulcerului. La 1 litru de apa se pune o lingurita de radacina de ghimbir macinata. Se fierbe timp de 30 de minute, se strecoara si se raceste. Se poate adauga putina miere pentru gust. Se beau 3-4 pahare pe zi, in timpul mesei sau dupa masa. Rezultatele s-au dovedit a fi foarte bune.
  • Un preparat pe baza de amestec de mai multe plante este recomandat in toate cazurile de ulcere. Se ia o cantitate egala (o lingurita) de frunze de menta, gentiana, salvie si cimbru si se adauga intr-un litru de apa. Se fierbe amestecul timp de 30 de minute, se raceste, se strecoara si se beau cate 2 pahare de decoct, de doua ori pe zi, intre mese.
  • In caz de gastrita, rusii foloseau un remediu din seminte de mustar. Acestia inghiteau zilnic seminte de mustar cu apa, incepand cu o samanta si mergand progresiv pana la 20 de seminte. Apoi cantitatea descrestea cu cate o samanta pe zi. Se repeta tratamentul dupa 1 saptamana daca era necesar. In caz de gastrita cronica, acestia radeau 2 mere verzi cu coaja si le consumau imediat. Bolnavul nu trebuia sa mai manance nimic timp de 5 ore. Tratamentul se repeta de 4 ori, la interval de 1 saptamana, reducand la 4 ore timpul de abtinere de la mancare si bautura. Tratamentul provoaca uneori exces de gaze in stomac si este recomandat un regim cu carne si legume fierte.
  • In caz de colita, inflamarea intestinului, rusii folosesc clismele. Acestia fac 2 clisme. Prima, cu 3-4 pahare de apa calda, iar imediat dupa scaunul produs, se face a doua clisma, compusa dintr-un pahar de zeama de orez, amestecata cu 30 g zahar lactic. Aceasta trebuie sa ramana in organism toata noaptea. Dupa o saptamana de tratament, simptomele de colita dispar, dar este indicat sa se urmeze tratamentul inca o saptamana, apoi sa se ia zahar lactic inca o saptamana (de doua ori pe zi, cate 30 g). In combinatie cu acest tratament, se mai consuma si un ceai din salvie + vinetele + flori de musetel. Se strecoara si se ia cate o lingura la 2 ore, in timpul zilei.
  • Pentru a scapa de gazele din stomac, rusii consuma ceai de anason. 1 lingurita de seminte de anason si 1 lingurita de miere se fierb cu 200 ml apa, timp de 10 minute, se racesc si se strecoara. Doza este de 1-2 linguri pe zi. De asemenea, la fel de eficiente sunt si semintele de marar, semintele de patlagina, musetelul si violetele.

Leacuri rusesti contra tuberculozei

  • Un remediu siberian foarte bun se prepara pe baza urmatoarelor ingrediente: 1,100 kg miere din flori de tei, 1 pahar aloe taiata marunt, 1/2 pahar ulei de masline, 26 g crengi de mesteacan, 13 g flori de tei. Se amesteca intr-un vas mierea, se adauga aloe si se fierb timp de 10 minute. In acelasi timp, se fierb crengile de mesteacan si florile de tei in 2 pahare de apa, timp de 2-5 minute. Se lasa mierea si celalalt amestec sa se raceasca, apoi se adauga in miere apa in care au fiert crengile de mesteacan si florile de tei. La final, se adauga si uleiul de masline. Se consuma cate 1 lingura, de 3 ori pe zi.
  • Un alt remediu recomandat de catre practicienii rusi in cazurile de anemie sau tuberculoza in primele faze, este urmatorul: se folosesc, in cantitati egale, slanina de porc topita, unt nesarat, miere si cacao. Aceste ingrediente se pun intr-un vas smaltuit si se lasa la foc mic, amestecandu-se continuu. Cand amestecul incepe sa fiarba, se indeparteaza de pe foc, se raceste si se pune in borcane. Se pastreaza la loc racoros si la intuneric. Se administreaza cate o lingurita intr-un pahar fierbinte de lapte, de la 3 la 5 ori pe zi.

Leacuri rusesti care te scapa de raceli

  • Practicienii rusi recomanda consumarea ceaiului de macese, ca o metoda preventiva contra racelii si ca un tonic pentru stomac, rinichi si circulatie. Se pun 2 lingurite de flori uscate de maces, la un pahar cu apa, strecurat si luat de 3 ori pe zi, dupa mese.
  • Daca au inceput sa apara semne de raceala (dureri in gat, tuse, frisoane), rusii isi fac bai la picioare in apa fierbinte cu sare si isi curatati intestinele folosind clismele din 1 lingura de seminte de in, ovaz sau orz (macinate), fierte in 4 pahare cu apa. Aceasta se strecoara, apoi se adauga o lingura de sare si doua linguri de ulei vegetal. Apa sa fie foarte calda, dar nu fierbinte. – abtineti-va de la orice fel de mancare, cel putin 24 de ore.
  • In cazuri grave de raceli si bronsite, rusii consuma un decoct de lapte si licheni. La un pahar de lapte nefiert, se adauga o lingura de licheni sau frunze de salvie (se gasesc la Plafar). Se fierbe continutul la foc mic, timp de 10 minute. Se strecoara si se fierbe inca o data. Laptele se bea inainte de culcare, cat mai fierbinte. Se se vor folosi vase smaltuite, fara fisuri in smalt. Se acopera cu o farfurioara de portelan, niciodata cu ceva metalic. Tratamentul se repeta in fiecare seara pana la vindecare.
  • Un alt remediu siberian impotriva racelii si a gripei puternice este urmatorul: in 0,5 litri alcool diluat sau vodca, se adauga 20 g pelin uscat si se lasa la macerat timp de 24 de ore. Se bea o jumatate de pahar pe zi, cu 15 minute inainte de masa si inainte de culcare. De asemenea, o bucata de carpa se inmoaie intr-un amestec egal de ulei de masline, otet si camfor si se aplica pe piept comprese, pe timpul noptii, iar tot mai multi practicieni recomanda introducerea mustarului in ciorapi de lana.
  • Contra bronsitei, se rade un hrean negru, apoi se stoarce sucul si se amesteca cu 350 g miere lichida. Se administreaza cate 2 linguri inainte de fiecare masa si inainte de culcare.
  • Contra laringitei, rusii folosesc urmatorul remediu: in 2 litri de apa clocotita se pun 400 g tarate (se poate indulci cu miere). Se bea in decursul zilei, in loc de alt lichid, dar fierbinte. Acest remediu vindeca laringita intr-o singura zi. De asemenea, un alt remediu foarte eficient este si cel cu anason. Jumatate pahar de seminte de anason se fierb 15 minute cu un pahar de apa, apoi se strecoara. Se adauga putina miere si o lingura de coniac. Se ia cate o lingura, la fiecare jumatate de ora. Reface vocea in cateva ore.
  • Contra tusei, se pun 50 g radacina uscata de piper in 0,25 litri de vin alb. Se da intr-un clocot si se strecoara. Se administreaza in decursul zilei, in 3 portii egale, cald. De asemenea, si laptele cu usturoi este foarte eficient in cazul tusei. Se fierb 5 minute, intr-un pahar cu lapte, 5 catei de usturoi dati prin razatoare. Se strecoara. Se ia indulcit cu miere in decurs de o zi.

Părintele Arsenie Boca a fost cunoscut credincioșilor ca fiind Părintele Ardealului și a lăsat creștinilor numeroase rugăciuni, pilde și chiar leacuri pentru sănătate! Dacă ai o problemă de sănătate, o boală sau un necaz, atunci iată cum poți scăpa rapid de probleme! Credincioșii care se confruntă cu o încercare grea pot cere ajutor divin folosind două dintre cele mai puternice rugăciuni. În plus, părintele Arsenie Boca a lăsat chiar și leacuri vindecătoare pentru ca cei bolnavi să se facă bine. Unul dintre acestea se referă la cei care suferă de pietre, totul fiind relatat într-una dintre scrierile despre biografia părintelui Arsenie Boca.

 Părintele Arsenie Boca a fost cunoscut credincioșilor ca fiind Părintele Ardealului și a lăsat creștinilor numeroase rugăciuni, pilde și chiar leacuri pentru sănătate! Dacă ai o problemă de sănătate, o boală sau un necaz, atunci iată cum poți scăpa rapid de probleme!

Credincioșii care se confruntă cu o încercare grea pot cere ajutor divin folosind două dintre cele mai puternice rugăciuni. În plus, părintele Arsenie Boca a lăsat chiar și leacuri vindecătoare pentru ca cei bolnavi să se facă bine.

Unul dintre acestea se referă la cei care suferă de pietre, totul fiind relatat într-una dintre scrierile despre biografia părintelui Arsenie Boca.

Părintele Arsenie Boca a fost cunoscut credincioșilor ca fiind Părintele Ardealului și a lăsat creștinilor numeroase rugăciuni, pilde și chiar leacuri pentru sănătate!

Bicarbonat pentru vărsături Amestecă 1 linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă rece și bea soluția cu înghițituri mici. În câteva minute ar trebui să te simți mai bine. Bicarbonat pentru halenă și albirea dinților Bicarbonatul curăță petele și albește dinții. Amestecă ½ linguriță de bicarbonat cu câteva picături de apă în palmă. Înmoaie degetul sau periuța în pasta obținută și freacă dantura. Clătește la final cu apă. Pe lângă faptul că ajută la curățarea dinților, bicarbonatul înlătură și mirosul neplăcut al gurii. Dacă suferi de boli gingivale sau urmezi un regim alimentar fără sare, nu folosi acest remediu. Sursa: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/141181/leacuri-babesti-cu-bicarbonat-de-sodiu/

 Bicarbonat pentru vărsături Amestecă 1 linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă rece și bea soluția cu înghițituri mici. În câteva minute ar trebui să te simți mai bine. Bicarbonat pentru halenă și albirea dinților Bicarbonatul curăță petele și albește dinții. Amestecă ½ linguriță de bicarbonat cu câteva picături de apă în palmă. Înmoaie degetul sau periuța în pasta obținută și freacă dantura. Clătește la final cu apă. Pe lângă faptul că ajută la curățarea dinților, bicarbonatul înlătură și mirosul neplăcut al gurii. Dacă suferi de boli gingivale sau urmezi un regim alimentar fără sare, nu folosi acest remediu.


Leacuri băbești cu bicarbonat de sodiu

 Leacuri băbești cu bicarbonat de sodiu Nimeni nu poate contesta eficiența sa în calmarea arsurilor stomacale. Cele mai multe întrebuințări ale bicarbonatului sunt însă în gospodărie. Acest praf alb dezinfectează, curăță petele și înlătură mirosurile neplăcute. Bicarbonat pentru acnee și coșuri Amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu suficientă apă cât să obții o pastă groasă. Aplică pasta pe zonele afectate de acnee sau coșuri. Las-o să acționeze până când se usucă și se întărește, apoi spală pielea cu apă. Poți folosi acest remediu de mai multe ori pe săptămână. Bicarbonat pentru nas înfundat Dacă nu poți respira bine pe nas din cauza congestiei nazale, încearcă acest remediu simplu. Amestecă ¼ linguriță de bicarbonat cu 1 lingură de apă. Înmoaie un disc de bumbac în soluția obținută și pune câteva picături în fiecare nară.



Cum prepari ceaiul

 

Ceaiul care te scapă de constipaţie. Este laxativ natural

În caz de constipație, pe lângă modificarea stilului de viaţă, poți apela la ceaiul din frunze de senna, care are efect în tratarea tulburărilor digestive.

image

Efectul laxativ al ceaiului de senna se instalează la 8-10 ore de la ingerare. Foto: Shutterstock

ADVERTISING
00:00/01:00clicksanatate

Ceaiul de senna se prepară din frunzele sau din fructele plantei senna (Casia senna), un semiarbust tropical, cu flori galbene, originar din zonele de nord și nord-est ale Africii. În terapia alternativă, ceaiul de senna este apreciat de zeci de ani, datorită acțiunilor laxative și purgative, caracteristici care ajută în ameliorarea constipației și a altor probleme gastrointestinale. Acțiunile principale sunt date de compușii plantei precum flavonoidele, fitosterolii, taninurile, uleiul volatil, sărurile minerale și mucilagiile.

Amerioează constipația

Studiile au descoperit că anumiți compuși din planta senna au efect laxativ puternic. Acești compuși acționează la nivelul mucoasei colonului, promovând contracțiile și mișcările intestinale. De asemenea, senna previne reabsorbția apei și a electroliților din colon, crește cantitatea de lichid din intestine și înmoaie scaunul. Senna nu este indicată copiilor sub 12 ani și nici nu se consumă pe perioade îndelungate, deoarece poate produce modificări la nivelul intestinului gros și, de asemenea, poate afecta ficatul.

Curăță colonul 

Senna este o plantă care se folosește la curățarea intestinului înainte de intervențiile chirurgicale, precum colonoscopia, o procedură medicală utilizată în depistarea cancerului de colon. De regulă, senna se utilizează împreună și cu alți agenți. Curățarea colonului înainte de procedura medicală îmbunătățește absorbția de nutrimente și susține sănătatea generală a colonului. Atenţie însă! Nu folosi senna pentru acest scop decât la recomandarea medicului!

Combate paraziţii intestinali

Această plantă poate distruge paraziții și viermii din tractul intestinal. Senna are cel mai bun efect când este combinată și cu alte ierburi antihelmintice (folosite pentru combaterea viermilor intestinali), cum ar fi ghimbirul, feniculul sau cu rădăcina din lemn-dulce. Aceste ierburi reduc riscurile de crampe intestinale. 

Benefic pentru sănătatea digestivă

În caz de indigestie, este bine să consumi ceai de senna. Planta conține enzime naturale, care ajută la refacerea secrețiilor de suc gastric. Dacă este consumat pe o anumită perioadă (recomandată de medic), ceaiul de senne reduce iritabilitatea intestinală. De asemenea, datorită faptului că senna conține resveratrol, un antioxidant, această plantă poate calma inflamația de la nivelul tractului gastrointestinal.

Cum prepari ceaiul

Pentru a beneficia de efectele detoxifiante, laxative, purificatoare și purgative ale plantei, poți bea câte 1-2 căni de ceai de senna, cel mult 10 zile. Ceaiul îl prepari astfel: peste 1 linguriță de plantă, torni 200 ml de apă clocotită, apoi lași la infuzat 10-15 minute. După ce s-a răcit, îl poți consuma, însă cu măsură. În cazul administrării pe termen lung a ceaiului din senna, se pot pierde din organism apă și săruri. Efectele secundare constau în colorarea în roșu a urinei.