octombrie 28, 2022

Succesele homeopatiei

 Succesele homeopatiei în practica medicală, ce au uimit prin rapiditatea rezultatelor şi laturile lor spectaculare, au fost mai cu seamă în câmpul de acţiune al veterinarilor.

Pe plan mondial, în practica medical vaterinară, terapia homeopată s-a dezvoltat neîncetat. Organizaţii ştiinţifice şi administrative au autorizat folosirea acestei  terapii care şi-a dovedit eficienţa şi capacitatea de a controla şi a asigura o bună stare de sănătate  animalelor.

Esenţa ei constă în folosirea medicamentelor homeopatice - preparate în doze infinitezimale şi dinamizate - diagnosticarea şi prescrierea tratamentului în funcţie de reacţia organismului la factorii stresanţi, alimentari sau de mediu şi de tipul constituţional al pacientului.

Lucrarea de faţă este o reeditare, bineînţeles  revizuită şi adăugită a primei apariţii din anul 2003, care la vremea respectivă a fost trecută în topul celor mai bine vâdute cărţi din librării. Ea se adresează medicilor veterinari dar şi tuturor posesorilor şi iubitorilor de animale care doresc  să-şi lărgească orizontul în domeniul terapeuticii.

În ce priveşte experienţa personală, după aproape 20 de ani de practică, pot spune că rezultatele, atât în domeniul  veterinar, cât şi în cel uman sunt nesperate.

Aş dori să transmit, celor care au dorinţa de a-şi desăvârşi perfecţionarea profesională, să abordeze cu îndrazneală aplicarea acestei terapeutici în cabinete. Sunt sigură că nu după mult timp vor adopta metodologia nu numai necuvântătoarelor ci şi propriilor familii.

Este nepreţuită inţiativa Laboratoarelor de homeopatie PlantExtrakt de la Cluj, firmă românească producătoare de medicamente homeopatice, de a demara un proiect de introducere pe piaţa farmaceutică de medicamente homeopatice veterinare, pe lângă oferta generoasă existentă de medicamente homeopatice unitare.

Pe de altă parte, "ARGH" - Asociaţia română de gemoterapie şi homeopatie – a hotărât să formeze în cadrul asociaţiei şi un sector dedicat veterinarilor dornici de a îmbrăţişa această specializare, pe lângă colectivul existent, de o mare valoare intelectuală, al medicilor umani homeopaţi, creînd astfel un colectiv puternic, parteneri de schimburi fructuoase pentru practică şi mai buna înţelegere a "artei vindecării".

Dr. Maria Toma
Medic veterinar homeopat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu