octombrie 25, 2022

Amestec de ceaiuri

 Amestec de ceaiuri

Acest ceai este cel mai bun pentru cancer și alte afecțiuni grave pentru că are proprietăți detoxifiante și regeneratoare, efecte benefice inclusiv în cazul nodulilor la sân.

Ingrediente necesare: 100 g coada-șoricelului, 100 g urzică și 300 g gălbenele. Plantele se amestecă, se la 1 linguriță cu vârf și se pune la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Se strecoară și se bea cu înghițituri mici, până la 6 sau 8 căni de ceai pe zi.

Mic bitter suedez

Împreună cu ceaiul de mai sus, se iau și câte 3 linguri de bitter suedez: 1 lingură de bitter suedez de diluează într-o jumătate de cană de ceai care se bea în două reprize, una cu 30 de minute înainte de masă și alta după masă.

Comprese cu coada-calului

Femeile care au dureri pot adăuga la ceaiul de mai sus un tratament extern: se pun 2 mâini pline cu coada-calului într-o sită suspendată deasupra unei oale cu apă care fierbe. Aburul fierbinte va încălzi plantele și va rezulta un decoct sec. Se toarnă pe o bucată de pânză curată, se aplică pe sânul afectat sau pe zona genitală în cazul cancerului, se fixează cu o fașă încălzită și se lasă peste noapte sau câteva ore în timpul zilei.

Comprese cu bitter suedez

Se unge pieptul sau zona genitală cu un strat generos de cremă de gălbenele după care se aplică comprese cu bitter suedez: se umezește o bucată de vată cu bitter și se așază pe locul afectat de nodul.

Deasupra compresei se mai aplică un strat de vată uscată, o bucată de folie de plastic și compresa se fixează la final cu o pânză groasă. Se ține 2-4 ore sau peste noapte.

Alifie de gălbenele

Nodulul sau orice tumoră la sân, încă neoperată, se poate unge zilnic cu alifie de gălbenele. Se masează ambii sâni și zona din jurul lor, cu mișcări blânde circulare, de mai multe ori pe z. Alifia se aplică în strat subțire pentru a intra bine în piele.

În cazul în care a existat deja o intervenție chirurgicală, alifia se va aplica pe toată suprafața cicatricei.

Alifia se prepară astfel: se pun 250 g de untură curată de porc la încălzit, într-o tigaie. Când untura se încinge se adaugă 2 mâini pline de frunze, flori și tulpini de gălbenele, se lasă să facă spumă, se amestecă bine și se ia de pe foc. Se acoperă și se lasă la răcit peste noapte iar a doua zi tigaia de pune înapoi pe foc și se încălzește ușor. Se strecoară și se storc bine și resturile de plantă. Alifia se transferă în recipiente cu capac.

Se întinde în strat gros pe o bucată de pânză curată care se înfășoară în jurul zonei afectate de varice.

Fașa se schimbă zilnic iar resturile de plante se pot folosi ca și cataplasme aplicate direct pe sân.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu