octombrie 17, 2022

Leacuri cu usturoi

 Usturoiul este o legumă care alături de ceapă este des folosită în gastronomie și remediile naturiste dar și în jurul căreia s au țesut sute de kituri cu vampiri. Vă prezentăm mai jos câteva remedii bazate pe usturoi. ASTĂZI Tinctura și Uleiul de Usturoi.
 Usturoiul se foloseste in alimentatie si in tratamente de peste 5000 de ani.

Alaturi de ceapa, este si azi pe masa taranilor, ca "insotitor" nelipsit in mancaruri, carora le da un gust deosebit, ca remedii terapeutice (cele mai raspandite sunt tinctura, sucul, siropul si maceratul de usturoi), cu rezultate deosebite in intarirea imunitatii, pentru tratarea bolilor aparatului respirator si prevenirea aterosclerozei. Nu numai ca previne tromboza, dar ajuta si la dizolvarea cheagurilor de sange. ucul proaspat distruge virusul gripei, regleaza !unctionarea inimii, previne in!arctul miocardului si !avorizeaza regenerarea tesuturilor. sturoiul trebuie consumat crud, multe componente terapeutice ale sale disparand in timpul !ierberii.

sturoiul se adauga in salate, in sucurile de legume (rosii, castraveti, telina etc.), in ciorbe racite (dar nu mai mult de 1# ml), sub !orma de mujdei. $entru conservarea sucului de usturoi se amesteca cantitatea de suc cu o cantitate egala de alcool dublu ra!inat si cu 1# parti de apa distilata.

$entru pro!ila%ia unei game largi de a!ectiuni este su!icienta consumarea zilnica a unui catel de usturoi, cu 1&# ml lapte prins, sau '& ml de tinctura de usturoi.Preparate din usturoi


Tinctura

  1. ntro sticla de &## ml cu gatul larg se toarna 1*+ tuica, se adauga ' capatani de usturoi pisate si se lasa la macerat '- de ore, la intuneric. e mai toarna apa !iarta si racita, pana se umple sticla.

  2. $entru a!ectiunile pulmonare, se prepara tinctura din # g de usturoi si 1## ml de tuica. in ambele remedii se beau cate 1# picaturi, de '+ ori pe zi, cu +# minute inainte de masa.

$entru curatirea vaselor de sange se beau cate & picaturi de tinctura, diluate cu o lingura de apa rece, de trei ori pe zi, inainte de masa.


Uleiul de usturoi

  1. e curata doua capatani de usturoi, se toaca marunt si se piseaza in piulita de lemn. /erciul ast!el obtinut se amesteca cu 1&# ml ulei de !loarea soarelui presat la rece. e pune intro sticla, se inchide bine si se e%pune la razele soarelui timp de 1# zile. e agita sau se amesteca de '+ ori pe zi. e !iltreaza prin + straturi de ti!on. e amesteca cu jumatate lingurita de glicerina si se pastreaza la rece, intro sticluta de culoare inchisa astupata ermetic, timp de ' luni. nainte de consumare, uleiul se incalzeste pe baie de aburi, pana la temperatura de +& grade. e bea cate o lingurita, de + ori pe zi, cu +# minute inainte de masa.

  2. 0 alta varianta de preparare a uleiului. 0 capatana de usturoi de marime medie se piseaza.

/erciul ast!el obtinut se pune intrun borcan de sticla, se amesteca cu un pahar de ulei si se pune la !rigider. e administreaza o lingurita de ulei amestecata cu o lingurita suc de lamaie proaspat stors, de + ori pe zi, cu +# minute inainte de masa. 0 cura dureaza '+ luni, iar dupa o pauza de

+# de zile, se repeta.

tilizarese !oloseste pentru tratarea proceselor in!lamatorii din gura, urechi si nas, de asemenea, a spasmelor vaselor sanguine din creier, pentru sufocare si scleroza. Sursa: Elena Josan




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu