Ce cantitate de calciu are nevoie organismul uman?
In ceea ce priveste obtinerea aportului zilnic de calciu din lapte necesar organismului, nu constituie neaparat cea mai buna alegere. O cana de lapte contine aproximativ 300 de mg de calciu , cu toate ca organismul absoarbe destul de greu calciul din laptele de vaca.
Alimentele sanatoase care contin calciu ajuta nu numai sa mentina oasele si dintii sanatosi , ci si la o buna circulatie sangvina, o buna functionare a nervilor precum si o buna functionare musculara.Vegetarienii sau Ro-Vegetarienii nu consuma lapte deloc, chiar si persoanele cu intoleranta la lactoza care indiferent daca poftesc sau nu, lactatele sunt dusmanul lor.In aceste cazuri din ce alimente trebuie sa-si ia calciu?
Iata cateva alimente cu un continut ridicat de calciu:
1.Varza nemteasca (kale)
Varza nemteasca, este unul dintre cele mai sanatoase alimente, deoarece este supraincarcat cu foarte multe elemente nutritive, benefice organismului. Daca pregatiti o ceasca de varza, veti obtine aproape 350 mg de calciu, mai mult decat la o ceasca de lapte. Asadar, varza nemteasca nu ar trebui sa va lipseasca din alimentatie, intrucat va poate aduce aportul necesar de calciu pentru buna functionare a organismului.Varza nemteasca contine si fosfor atat de benefic pentru sistemul osos al omului.
2.Spanacul
Spanacul constituie o sursa foarte importanta de calciu, circa 244.8 mg/ceasca, insa de cele mai multe ori veti consuma mai mult de o ceasca, ajungand astfel sa ingerati mai mult calciu decat a-ti ingera daca ati consuma o ceasca de lapte. Deasemenea magneziul pe care il contine spanacul sustine dezvoltarea armonioasa a organismului, acesta continand in proportie de 84% din aportul de magneziu necesar organismului pentru o zi.
3.Varza furajera (collard greens)
Pentru mentinerea oaselor sanatoase, acest aliment, ce este inrudit cu varza noastra, este extreme de indicat. Este un aliment care poate inlocui foarte usor ceasca de lapte, intrucat contine 452 mg/ceasca, aproximativ 80% din aportul de calciu necesar organismului.
Varza furajera este bogata in vitamine precum B6 si acid foloic atat de benefic in lupta cu homocisteina , homociteina a fost gasita ca fiind direct respunzatoare de deteriorarea oaselor. Acest aliment poate fi preparat destul de usor, in combinative cu lamaia, uleiul de masile extravirgin, mierea, mararul cat si cu sarea de mare.
4.Seminte de susan
Semintele de susan sunt o alta mare sursa de calciu.Intr-un sfert de ceasca veti obtine 351mg de calciu. Stiti bine ca veti gasi aceste seminte de obicei pe painea neagra , covrigi si alte alimente.
Asadar, semintele de susan constituie o alternative la lapte.
5.Iaurt organic
Pentru cei care doresc sa consume in continuare produse lactate , iaurtul organic este o sursa foarte buna de calciu. Acesta contine cel mai mult calciu dintre toate cele enumerate, 447 mg/ceasca, pe langa calciu veti gasi si o sursa buna de fosfor atat de benefica pentru organism.
Exista in natura foarte multe alimente bogate in calciu, chiar daca nu fac parte din categoria lactatelor, ramane numai sa indrazniti sa incercati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu