ianuarie 31, 2023

 

Când bătrâna era pe moarte, a trebuit să deschidă cutia. Oh, ce se afla înăuntru depășește orice imaginație. Uite care era “talismanul” care i-a ținut împreună:

Un bărbat și o femeie erau căsătoriți de peste 60 de ani. Se înțelegeau foarte bine și nu au avut niciodată secrete unul față de celălalt, cu excepția unei cutii de pantofi pe care femeia o ținea pe dulapul ei de haine. Cum bătrâna era pe moarte, a trebuit să deschidă cutia. Oh, ce se afla înăuntru depășește orice imaginație. Uite care era “talismanul” care i-a ținut împreună:

Secretul păcii în familie este să nu te cerți niciodată- o poveste de dragoste impresionantă
Un bărbat și o femeie erau căsătoriți de peste 60 de ani. Ei împărtășeau totul și discutau despre orice. Nu aveau secrete unul față de celălalt, cu excepția unei cutii de pantofi pe care femeia o ținea pe dulapul ei de haine și despre care l-a atenționat pe soțul ei să nu o deschidă sau să o întrebe vreodată. Cum era pe moarte, a trebuit să deschidă cutia. Oh, ce era înauntru depășește
Secretul păcii în familie este să nu te cerți niciodată- o poveste de dragoste impresionantă

În toți anii trăiți împreună, el nici nu s-a gândit la cutie, dar într-o zi, bătrânica lui soție se îmbolnăvi foarte tare iar șansele să mai trăiască erau foarte mici. Cum niciodată nu se ocupase de treburile casei, bătrânelul a trecut de grabă să facă ordine- sprijinindu-se pe ajutorul soției. A venit rândul cutiei, nu știa bine cum să procedeze- așa că a luat-o de pe dulap și a pus-o lângă patul bolnavei.

Cu privirea liniștită ea i-a spus că a venit timpul să afle și el ce era în cutie. Când a deschis-o, în cutie erau două păpuși croșetate și o grămadă de bani. El a întrebat-o despre semnificația conținutului acestei cutii: “Când ne-am căsătorit, bunica mi-a spus că secretul păcii casei este să nu te cerți niciodată. Așa că m-a sfătuit- ca întotdeauna când mă voi supăra pe tine, să tac și să croșetez o păpușică”.

Bătrânelul era atât de impresionat, încât abia își putea stăpâni lacrimile. Doar două păpuși erau în cutie! Ea fusese supărată numai de două ori în toți cei 60 de ani!

„Iubito, spuse el, înțeleg existența păpușilor, dar toți acești bani?”

Oh, zise ea, aceștia sunt banii pe care i-am obținut din vânzarea păpușilor!
***
Rugăciune pentru înţelegere şi dragoste între soţi

Viaţa Sfântului binecredincios cneaz Petru, în călugărie David şi a Sfintei cneaghine Fevronia, în călugărie Eufrosinia, făcătorii de minuni din Murom, a fost un model de căsnicie creştină, şi ca atare sunt ocrotitori ai celor ce se căsătoresc.

Mari bineplăcuţi ai lui Dumnezeu şi preaminunaţi făcători de minuni, binecredinciosule cneaz Petru şi binecredincioasă cneaghină Fevronia, osârdnici rugători pentru noi către Dumnezeu! La voi alergăm şi vouă ne rugăm cu nădejde tare: înălţaţi pentru noi, păcătoşii, sfintele voastre rugăciuni către Dumnezeu şi cereţi de la bunătatea Lui toate cele de trebuinţă sufletelor şi trupurilor noastre: credinţă dreaptă, nădejde bună, dragoste nefăţarnică, bună credinţă neclintită, sporire în faptele cele bune, pace în lume, bună rodire a pământului, bună întocmire a văzduhului, sănătate trupurilor şi mântuire sufletelor. Mijlociţi pe lângă Împăratul Ceresc pace, linişte şi bună rânduială pentru toţi binecredincioşii creştini. Păziţi-ne pe noi de tot răul, şi pe toţi dreptslăvitorii care la voi aleargă adumbriţi-i cu lucrarea harică a rugăciunilor voastre bineplăcute lui Dumnezeu şi toate cererile lor cele cu evlavie împliniţi-le. Aşa, sfinţilor făcători de minuni, nu treceţi cu vederea rugăciunile noastre, ci mijlociţi pentru noi pururea către Domnul şi cu ajutorul vostru învredniciţi-ne să primim mântuirea cea veşnică şi să moştenim Împărăţia lui Dumnezeu, ca să slavoslovim iubirea de oameni cea negrăită a Tatălui şi a Fiului şi a Sfântului Duh, a lui Dumnezeu Celui în Treime închinat, în vecii vecilor. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu