februarie 27, 2023

LEACURI ANIMALE AMIN

 Absenta variatiei alimentare, cat si cea a activitatii fizice, atribuite specifice felinelor salbatice, favorizeaza tulburari de tranzit intestinal care, din fericire, se trateaza usor. Si fiindca nu este absolut necesar sa alergi imediat la medicul veterinar, iata 5 remedii naturiste care trateaza cu succes constipatia la pisici!


Constipatia nu este o problema medicala grava, dar cu siguranta nu este una deloc placuta pentru pisica ta, putandu-i cauza dureri. Astfel ca este important sa intervii cat mai timpuriu atat pentru a-i elimina disconfortul, cat si pentru a preveni o eventuala complicatie.

1. Alimentatia bogata in fibre

Totul incepe de la o dieta corecta, cat mai variata si neaparat bogata in fibre, nutrienti care asigura un tranzit intestinal lipsit de probleme. O modalitate simpla de a-i asigura pisicutei tale un aport optim de fibre este aceea de a-i amesteca mancarica umeda cu putina pulpa de dovleac.

Excelente sunt si semintele de in sau taratele Psyllium, cat si cereale precum graul si ovazul. Ii poti amesteca hrana zilnica cu fulgi de grau si de ovaz si chiar si cu o lingurita de ulei de masline, un laxativ natural!



2. Apa

Pisicuta ta trebuie sa aiba mereu la dispozitie apa la discretie, intrucat consumul insuficient de lichide favorizeaza, la randul sau, constipatia. In cazul in care felina nu bea suficienta apa, suplimenteaza-i aportul de hrana umeda care sa ii furnizeze un plus de lichide.



3. Laptele

Lactatele nu sunt cele mai bune prietene ale felinei tale, in pofida desenelor animate si a povestilor care sugereaza altceva. Insa, cand vine vorba despre constipatie, laptele devine dintr-o data un aliat de nadejde! In conditii obisnuite, laptele favorizeaza diareea, dar in cazul constipatiei, tot ce va face va fi sa regleze tranzitul intestinal al pisicii, fara probleme suplimentare.

Ofera-i 1-2 linguri de lapte de doua ori pe zi, iar tranzitul intestinal al felinei se va regla in scurt timp.



4. Vaselina

Desi nu este tocmai un produs comestibil, in cantitati mici, vaselina actioneaza ca un laxativ potent, fara a afecta starea de sanatate. Prin urmare, i-o poti oferi pisicutei tale pentru a-i elimina constipatia, in conditiile unor cantitati de 1/3 pana la 1/2 de lingurita.

Cea mai simpla metoda este aceea de a amesteca vaselina cu hrana umeda obisnuita. Si nu uita: tratamentul cu vaselina nu trebuie prelungit mai mult de cateva zile, ulterior riscand sa devina periculos pentru sanatate.

5. Activitatea fizica

Constipatia poate fi combatuta si prin exercitiu fizic. Chiar daca felina ta nu paraseste niciodata apartamentul si nu are soareci de vanat, te poti asigura ca face miscare jucandu-te in fiecare zi cu ea. Pune-i la dispozitie jucarele care ii starnesc interesul si fa-ti timp, macar cateva minute zilnic, sa te joci cu ea.

Daca niciunul dintre remediile de mai sus nu functioneaza, fa-i o vizita medicului veterinar care iti va prescrie un tratament medicamentos adecvat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu