februarie 26, 2023

 

Șerpii Maicii Domnului au apărut și anul acesta!

De câteva secole, în fiecare an, de la praznicul Schimbării la Față a Domnului Hristos până la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului sau între 6 și 15 august stilul nou, șerpii apar în mod minunat în două sate din insula grecească Kefallonia cu hramul Adormirii Maicii Domnului, în Markopoulo și Arginia, care par să se închine alături de pelerini, cinstind din proprie inițiativă icoana Fecioarei Maria. Este cunoscut faptul că șerpii nu-i atacă pe credincioși.

Conform site-ului Mystagogy,. ieri seara s-au făcut văzuți doi serpi la Markopoulo, în timp ce anul trecut s-a prezentat doar unul la Markopoulo și unul la Arginia. La apariția lor, clopotele au sunat cu bucurie pentru a le anunța sosirea. Nu există încă mărturii despre apariția la Arginia. Se așteaptă ca mai mulți șerpi să-și facă apariția în zilele următoare.

Tradiția spune că odată a existat o mănăstire la Markopoulo și călugărițele, temându-se de jefuirea piraților, s-au rugat Maicii Domnului să fie transformate în păsări sau șerpi. Dumnezeu a transformat călugărițele în șerpi mici și astfel maicile au fost cruțate.

O a doua versiune spune că, în timpul unui atac al piraților, călugărițele au cerut protecția Fecioarei Maria și ea a răspuns prin trimiterea a mii de șerpi periculoși asupra intrușilor care au părăsit mănăstirea și călugărițele au scăpat nevătămate.

În fiecare an, chiar înainte de Festivalul Fecioarei Maria, șerpi sfinți, cu o cruce neagră pe capul lor, se întorc la biserica de la Markopoulo și urcă pe clopotniță.

Dacă șerpii nu apar, este considerat un semn de rău și numai de două ori nu au apărut, în 1940, anul în care Grecia a intrat în cel de-al doilea război mondial și în 1953, anul marelui cutremur de la Kefalonia care a avut loc pe 12 august.

Mai jos puteți vedea o înregistrare video cu șerpii Maicii Domnului din Kefalonia.
Această mărturie venită prin minunea făcută de Maica Domnului, închide gura stiliștilor care ne aduc ca argumente pentru calendarul vechi, minunile din Țara Sfântă ce au loc după calendarul vechi. Așadar, minunile se întâmplă în funcție de sărbătorile dintr-un anumit loc, fie că sunt prăznuite după calendarul vechi sau după cel nou. Acum să nu sară în sus extrema ecumenistă care vrea să argumenteze erezia din Creta cu astfel de minuni, care nu au loc în funcție de vrednicia slujitorilor, ci pentru întărirea în credință a poporului binecredincios.

Slavă Ție Doamne pentru mila Ta cea mare. Cuvine-se cu adevărat să te fericim Născătoare de Dumnezeu că nu ne lași nemângâiați în aceste vremuri de apostazie generală.

***

Care este adevărul despre minunea cu șerpii Maicii Domnului?

Într-o zi, s-au apropiat de locul acela mai multe corăbii cu pirați. După ce au coborât pe uscat, pirații s-au îndreptat spre mănăstire cu scopul de a o prăda. Atunci monahiile s-au rugat Maicii Domnului ca să ocrotească mănăstirea și pe ele. Îndată s-a săvârșit minunea. Mănăstirea a fost înconjurată de șerpi, care i-au pus pe fugă pe pirați. Faptul acesta a fost considerat un semn de la Maica Domnului, prin care s-au izbăvit și monahiile și mănăstirea. De atunci în fiecare an se arată șerpii, chiar și în interiorul bisericii – stau agățați chiar și de icoane, de candele sau de strane, iar la 15 august pleacă.

În Biserica Adormirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu din satul Markopulos din partea de miazăzi a insulei Kefalonia, la 25 km de Argostoli, în fiecare an, de la 6 până la 15 august, se petrece un fapt minunat, pe care locuitorii l-au legat de icoana Maicii Domnului.

Pe coasta dealului unde este zidit satul, cu mulți ani înainte s-a săvârșit o minune care este legată de icoana Maicii Domnului. Odată, sătenii au văzut cum un copac fusese cuprins de flăcări și au alergat înspre el, crezând că s-a aprins un foc în pădure. Dar când au ajuns acolo, au observat un fapt minunat. Deși copacul arsese până la rădăcină, pe ea se afla icoana Maicii Domnului pe care focul nu o atinsese.

Locuitorii, plini de emoție, s-au închinat icoanei, după care au luat-o și au dus-o în biserica din satul lor, unde și ceilalți săteni au avut ocazia să se închine ei. A doua zi dimineața, când numărul celor ce voiau să se închine icoanei se înmulțise mult, cu toții au constatat că icoana lipsește. În cele din urmă, în urma mobilizării sătenilor, icoana a fost aflată la locul ei de mai înainte. Era iarăși așezată pe rădăcina copacului ars. Icoana a fost adusă din nou în biserică, unde a fost încuiată. În următoarea zi, au găsit-o la același loc. După ce s-a săvârșit aceasta de trei ori, sătenii au fost convinși că voia Maicii Domnului este ca icoana să rămână acolo, pe rădăcina copacului ars. De aceea au construit o biserică deasupra rădăcinii copacului și au așezat în ea icoana.

Mai târziu, s-a zidit acolo o mănăstire de maici. Într-o zi, s-au apropiat de locul acela mai multe corăbii cu pirați. După ce au coborât pe uscat, pirații s-au îndreptat spre mănăstire cu scopul de a o prăda. Atunci monahiile s-au rugat Maicii Domnului ca să ocrotească mănăstirea și pe ele. Îndată s-a săvârșit minunea. Mănăstirea a fost înconjurată de șerpi, care i-au pus pe fugă pe pirați. Faptul acesta a fost considerat un semn de la Maica Domnului, prin care s-au izbăvit și monahiile și mănăstirea. De atunci în fiecare an se arată șerpii, chiar și în interiorul bisericii – stau agățați chiar și de icoane, de candele sau de strane, iar la 15 august pleacă.

Dacă într-un an șerpii nu se arată, aceasta este un semn prevestitor de nenorociri pentru insulă, așa cum s-a întâmplat în 1940 și în 1953, când insula a fost zguduită de cutremur. Nimeni dintre specialiștii care au cercetat șerpii nu-i poate încadra într-una din cunoscutele specii de șerpi. Sunt de culoare gri, subțiri, iar lungimea lor nu depășește un metru. Au pielea catifelată, iar pe cap, precum și capătul limbii, formează o cruce mică.

Așa cum este bine cunoscut, șerpii sunt considerați tămăduitori și neprimejdioși, de aceea și credincioșii îi ating fără frică. De altfel, ei constituie unul dintre motivele pentru ca oricine să viziteze insula în Postul Maicii Domnului (luna august).

Surse: ortodoxinfo.ro; marturieathonita.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu