martie 06, 2023

 

Uleiul care protejează rinichii, tratează diabetul și depresia

Fiecare dintre noi poate prepara acest ulei acasă, deoarece avem nevoie doar de două ingrediente foarte simple: ulei de masline si scortisoara.

Dupa ce le veti combina, veti obtine un ulei esential de scortisoara! Acest ulei va avea efecte atat de benefice asupra organismului incat nu veti mai putea trai fara el dupa ce veti incepe sa-l folositi, scrie secretele.com.

Mod de Preparare:

Veti avea nevoie de:

8-10 batoane de scortisoara

400 de ml de ulei de masline

Pași:

1 – Luați un borcan de 400 de ml in care trebuie sa asezati batoanele de scortisoara.

2 – Turnati uleiul de masline pana cand veti acoperi batoanele de scortisoara.

3 – Asezati borcanul intr-un loc luminos , de preferat langa fereastra. Lasati-l sa stea timp de 3 saptamani.

4 – Nu uitati sa agitati borcanul in fiecare zi. Acest lucru va elibera uleiul din scortisoara in uleiul de baza.

5 – Dupa trei saptamani, uleiul din batoanele de scortisoara va fi complet eliberat, si astfel, veti obtine uleiul esential de scortisoara. Folosind o bucata de tifon, strecurati uleiul pentru a-l separa de scortisoara.

6 – Puneti uleiul de scortisoara intr-un recipient de culoare bruna si depozitati-l intr-un loc racoros si uscat.

Iata beneficiile uleiului de scortisoara!

Pentru diabet

Adauga 3-4 picaturi de ulei esential de scortisoara la fiecare farfurie de mancare consumata. O buna metoda de consum este adaugarea lui la orice salata. Consumul acetor picaturi de ulei ofera toti nutrientii din scortisoara. Consumand zilnic acest ulei de scortisoara, nivelul de glucoza din sange se va stabiliza iar functiile pancreasului se vor imbunatati. Uleiul esential din scortisoara contine cinamaldehida care exercita un puternic efect de scadere a glucozei din sange.

Protejeaza Rinichii

Uleiul esential de scortisoara are un efect protector asupra rinichilor. S-a constatat, faptul ca acest ulei poate preveni deteriorarea rinichilor indusa de alimentatia precara.

Infectiile tractului urinar

Femeile sunt in special cele predispuse la infectii ale tractului genito-urinar genital, desi aceste infectii afecteaza marea majoritate a oamenilor. Aceste infectii sunt, in general, bacteriene sau fungice. Aceste infectii pot fi tratate cu o baie fierbinte in care ati adaugat 20 de picaturi de ulei esential de scortisoara, sau daca adaugati 2-3 picaturi la un pahar cu apa pe care il veti consuma dimineata pe stomacul gol.

Artrita

Uleiul esential de scortisoara folosit direct pe zonele afectate va calma inflamatia si te va scuti de durerile asociate artritei. Masajul regulat, o data pe zi , calmeaza si trateaza cu succes artrita.

Depresia

Aroma uleiului esential de scortisoara va trezi si cele mai fine simturi. Inspirati direct din flaconul de ulei esential de scortisoara timp de aproximativ 1 minut. Aroma acestui ulei iti calmeaza mintea si te ajuta sa depasesti usor sentimentele negative.

Notă importantă: Materialele de sănătate prezente pe acest site au caracter pur informativ. Înainte de a începe un tratament naturist, trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Plantele sunt, în general, un mod sigur de a consolida și tonifia organismul, remediile naturiste sau nutriționale sunt alternative viabile, dar ar trebui sa discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice fel de tratament.


Puterea lui Dumnezeu îţi repară mintea şi-ţi scoate obsesiile din cap. Iată ce trebuie să faci!

Dumnezeu e pretutindeni doar că trebuie rugat. Uneori chiar o rugăciune scurtă făcută însă din tot sufletul şi cu toată inima te ajută dacă o zici cu putere.

Chiar numai primele cuvinte din Tatăl nostru, dar cu adevărat înţelegând şi crezând pe Dumnezeu ca Tată, te pot ajuta. Pute­rea lui Dumnezeu îţi repară mintea şi-ţi scoate obsesiile din cap, te scapă din necaz, numai că trebuie să-L chemi, să-L rogi.

Apoi trebuie timp ca să-ţi alimentezi mintea cu cele bune, cu cele religioase, prin rugăciune, meditaţie şi citirea cărţilor de suflet ziditoare.

Extras din „Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca, Tinerii, Familia și copiii născuți în lanțuri”, Ed. Credința Strămoșescă, 2009, pag. 21

Suntem mai răi decât fariseul

Să ne gândim la vameș și la fariseu. Intrăm ușor în biserică, ne așezăm ușor la rugăciune și începem să-I cerem lui Dumnezeu: întrucât noi ne-am pus în fața Lui, să răspundă, să stea și El în fața noastră!

Ne plângem că ne-am așezat la rugăciune și nu ne-a atins nici umilința, nici luminarea – unde a fost Dumnezeu? Cum de-a îndrăznit să nu vină atunci când L-am chemat? Sau oare nu El a promis să îndeplinească rugăciunile celor păcătoși? Eu L-am crezut, iar El nu a îndeplinit nimic, ce fel de Dumnezeu este acesta? Oare nu așa vorbim? Poate nu într-atât de obraznic, însă oare sentimentele noastre nu sunt aceleași?

Suntem mai răi decât fariseul, întrucât fariseul era neîngăduitor față de sine; el făcea dreptatea după cum o știa și după cum o văzuse. Iar noi? – nu facem dreptatea, trăim nedemni chiar și față de poruncile izbitoare, pe care le cunoaștem pe dinafară, cele care alcătuiesc baza primitivă a vieții.

Intrăm în biserică, ne însemnăm degajați cu semnul crucii, privim la dreapta, la stânga, fără a băga de seamă măcar că suntem în casa lui Dumnezeu, că aici este locul în care îngerii se înfățișează lui Dumnezeu în cea mai profundă pietate, tăcere contemplativă, unde cu frică și cu cutremur privesc la prezența Dumnezeiască. Iar noi „avem dreptul” la tot ceea ce ne oferă Biserica; avem „dreptul” să primi iertarea păcatelor, pe care nu le mai îndreptăm; avem „dreptul” de a ne împărtăși cu Sfintele Daruri doar pentru că am arătat regretul nostru că nu suntem desăvârșiți. Ce rușine! Să ne judece fariseul…Și adevărat este spus în Canonul lui Andrei Criteanul că înaintea noastră vor intra în Împărăție nu doar vameșii și desfrânatele, ci și fariseii ce se căiesc!

Cine dintre noi este câtuși de puțin asemănător vameșului ce nu îndrăznește să intre în biserica lui Dumnezeu, pentru că acesta este un loc sfânt și el nu are – cel puțin după judecata conștiinței sale – voie să calce acolo? Ce conștiință sensibilă! Câtă onestitate interioară! Da, era vameș, dar avea conștiința vie, și știa cine este Dumnezeu, cine este aproapele său și cine este el însuși.

Antonie Bloom, Mitropolitul de Suroj, Despre Întâlnirea cu Dumnezeu, Editura Catisma



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu