martie 21, 2023

 

7 remedii eficiente de la specialist pentru lipsa ta de concentrare. Rugăciunea de dezlegare a Părintelui Argatu:

Stresul, alimentatia nesanatoasa, sau somnul insuficient pot perturba capacitatea intelectuala ducand la lipsa de concentrare.

1. Mananca sanatos

Una din cauzele acestei probleme, de care se plang adesea chiar si persoanele foarte tinere, ar putea sa fie o alimentatie nesanatoasa.

Creierul are nevoie de lecitina, acizi grasi, vitaminele din grupul B, fier, calciu si magneziu.

Iar alimentele din care poti sa iei aceste substante nutritive sunt: legumele si fructele proaspete, cerealele integrale, ciupercile, produse lactate, mazarea, carnea de curcan si de vita, ficatul, semintele de floarea-soarelui, de susan, alunele de pamant, fisticul, migdalele.

Creierul trebuie intretinut si cu alimente bogate in Omega 3: peste, ulei de peste, ulei de in, nuci, soia.

De asemenea, anumite ierburi si condimente precum: ghimbirul, mararul, scortisoara vor intari sistemul nervos si vor stimula puterea de concentrare.
2. Odihneste-te suficient

Stresul puternic poate avea ca efect lipsa concentrarii. De asemenea, daca nu dormi sapte-opt ore pe noapte mintea ti-ar putea juca feste.

Asa ca, ia-ti o mica vacanta, sau bucura-te de weekend, cu adevarat. Incearca sa nu pierzi noptile si sa reduci din activitatile zilnice.

3. Fa miscare

Exercitiile fizice practicate, in mod regulat, sporesc capacitatea de concentrare si memorare.

De-a lungul timpului, numeroase studii au aratat ca iti poti mentine creierul tanar daca joci sah, rezolvi Sudoku si faci miscare.

A face miscare poate insemna orice, de la plimbari in parc si gradinarit, pana la implicarea in activitati sportive.

4. Ia-ti un animal de companie

Potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii japonezi creierul uman se relaxeaza in prezenta unui animal de companie si da mai mult randament.

Cei care se bucura de prezenta unei necuvantatoare au o putere de concentrare mai mare. In plus, daca vei alege un caine, vei iesi zilnic la o plimbare in natura.

5. Hidrateaza-te corespunzator

Apa reprezinta principala componenta a creierului, acesta fiind format in proportie de 80% din apa. Asa ca, daca nu consumi doi litri de apa pe zi, a venit timpul sa o faci. Deshidratarea organismului iti afecteaza capacitatea de concentrare, memorare si atentie.

De asemenea, limfa nu poate sa curete organismul de toxine daca acesta nu primeste suficienta apa.

6. Mergi la masaj terapeutic

Daca muschii gatului sunt contractati, creierul nu mai primeste aportul de sange oxigenat, de care are nevoie, pentru a functiona optim. Drept urmare, te vei simti ametit si nu te vei mai putea concentra.

In acest caz, o sedinta de masaj terapeutic poate sa faca minuni. Un masor priceput va ajuta muschiul trapez sa se relaxeze si va activa circulatia sangelui.

Daca muschii au contracturi profunde o sa fie nevoie de cel putin trei-patru sedinte, pentru a relaxa zona cervicala.

7. Imbraca-te in albastru

Culoarea albastru are un efect de calmare a sistemului nervos. S-a dovedit ca in functie de nuantele de albastru percepute, creierul uman trimite in organism 11 substante cu efect calmant.

Asa ca, atunci cand esti suprasolicitat priveste un obiect albastru, sau imbraca-te in haine cu aceasta culoare.

***

Rugăciune pentru dezlegare de vrăji a Părintelui Argatu:
Dezleagă, Doamne, toate vrăjile, farmecele şi blestemele cu care m-au legat vrăjmaşii mei ştiuţi şi neştiuţi, dezleagă-le şi întru nimica să se prefacă. Cearta, duhurile necurate, pe pustiu să se ducă, unde om nu locuieşte, şi apoi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine robul tău (numele) apăra-mă! Vei vedea cum încep să se neliniştească anumite persoane dintre cunoştinţe, chiar şi rude. Cei care devin neliniştiţi vor neapărat să vină la tine. Uneori îţi cer socotelă: pentru ce li se întâmpla lor necazuri? Vrăjitorii, în timpul rugăciunilor îşi primesc fiecare ce a trimis. Vezi pe cei nelinştiţi-aceştia sunt vrăjitorii. Nu le spui nimic, dar îi pomeneşti în rugăciune. Zici: Dezleagă, Doamne, toate vrăjile cu care m-a legat vrăjmaşul meu(numele), dezleagă-le! Dezleagă şi intru nimic să se prefacă, alungă duhurile necurate, pe pustiu să se ducă şi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine, robul tău (numele) iartă-mă! În timpul rugăciunii cere: Dezleagă, Doamne, darul de bani, de casă, de îmbrăcăminte, de încălţăminte, darul de Cununie, priceperi ca: priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere şi spor, etc (tot ce crezi că ţi-a fost legat). Amin!
„Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gabriel, duceţi nevrednica mea rugăciune şi nevrednicul meu post la bunul Dumnezeu, pentru iertarea păcatelor mele, ale părinţilor mei, ale bunicilor mei, ale celor adormiţi din neamurile noastre, ale moşilor şi strămoşilor până la al nouălea neam şi-mi dăruiţi mie împlinirea dorinâei mele (spui dorinţa)”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu