noiembrie 28, 2023

 


Sărbătoare importantă, miercuri, pe 28 noiembrie. Un mare Sfânt este prăznuit de creştini. Sfântul Ştefan cel Nou este amintit în calendar, în fiecare an, la această dată.

Sfântul Ştefan Cel Nou este amintit de cărţile sfinte datorită dragostei pentru credinţă. După ce s-a călugărit la vârsta de 16 ani, mulţi ani mai târziu, Sfântul Ştefan cel Nou devine cunoscut datorită contribuţiei sale pe care a avut-o pentru cei care credeau că icoana este un idol, el luptând să le arate acestora că nu este corect cum gândesc.

În continuare vă prezentăm una dintre cele mai poternice Rugăciuni către Sfântul Ştefan cel Nou pentru prosperitate, potrivit Doxologia.

PUBLICITATE

Pustniceşte mai înainte pregătindu-te în munte, taberele vrăjmaşilor celor netrupeşti cu toată arma Crucii le-ai pierdut, întru tot fericite. Şi iarăşi spre chinuire bărbăteşte te-ai îmbrăcat, ucigând pe Copronim cu sabia credinţei. Şi pentru amândouă te-ai încununat de la Dumnezeu, Preacuvioase Mucenice Ştefan, pururea pomenite. Ca pe uscat umblând Israel, cu urmele prin adânc, pe prigonitorul Faraon văzându-l înecat, a strigat: lui Dumnezeu cântare de biruinţă să-I cântăm.

Cu bucurie trecând tu pe calea cea strâmtă a nevoinţei, cu întinderea muceniciei tale ai strâmtorat pornirea vrăjmaşilor şi ai moştenit viaţă largă, fericite. Rădăcină neroditoare te-a rodit pe tine mai înainte cea cu numele Anei, ca odinioară pe Samuel şi te-a dat pe tine dar lui Dumnezeu, însemnând darul vieţii tale, înţelepte. Foarte cu sfinţenie mergând la Dumnezeiasca ceată a sihaştrilor, ai strălucit cu virtuţile ca o stea prealuminoasă, luminând tainic pe credincioşi, Cuvioase Ştefan. Chinuindu-ţi trupul cu închisoarea locuinţei celei strâmte, ţi-ai ridicat gândul către cele cereşti, înţelepte, lăţindu-te bine cu suişuri. Pe Uşa cea Neumblată, pe Locaşul cel Curat al curăţie, pe cea Frumoasă între femei, pe Preasfânta Stăpână, cu glasuri sfinţite să o mărim noi poporul cel sfinţit. Amin!”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu